Koh Samui tips önskas?

9 okt. 2015 08:42
Visningar: 1391
Tjena gott folk !

Är det någon som har varit på Koh Samui? Vill gärna ha tips på boende? Mat? Äventyr? Tansport?

Dela gärna med er av era erfarenheter.
Har varit i Thailand en gång innan och jag älskade det trots att det bara va Krabi och Phuket som inte är så speciellt enligt många.

Tack på förhand.
// Robban
Av Limpanb
11 okt. 2015 19:47
Hej Robban!

Jag har varit på Lamai beach och Chaweng Beach på Koh Samui. Lamais strand är grumligare och tvärdjup. Chawengs är klarare och långgrunt. Lamai är lugnare än chaweng, men jag skulle gissa att det är den näst största stranden efter chaweng.
Jag tycker chaweng har en mycket bättre strand.

Chaweng är det stället där det är mest party och livat, det är dock samlat på ett speciellt ställe, så det går att bo bra men lugnt och ändå ha nära till festen. Ark Bar är ett känt hotell och de har en klubb mitt på stranden. Riktigt nice! Ha det som utgångspunkt om det är fest ni vill åt.
Vi bodde på evergreen resort, nära stranden, ark bar, shoppingstråket och övrigt nattliv. Vi märkte aldrig av störande ljud därifrån iaf de dagar man ville ha lugn å ro.

De har i centrum ett område med massor av matstånd där du kan välja själv vilken du vill köpa ifrån å sitta tillsammans ändå. Tänk food court. Billigt och bra!

Nära evergreen finns en italiensk restaurang med tapas stil. Lufttorkad skinka å ostbrickor! fantastiskt gott efter veckor med ris!

Vi hann inte med äventyr denna gång, men åker dit igen i december/januari i 4 veckor. 4 veckor eftersom vi älskar chaweng! Så då hoppas vi på äventyr.
Billigt att hyra vespa, så åk runt på en sån å upplev hela ön. Vilket vi ska göra denna gång!

Vi åkte dock över till koh pangang, bra badvatten, men inte lika vita stränder som koh samui. Vi bodde där innan full moon party, som är 1 gång/månaden (om jag inte minns helt fel). Helt ok ö, men inte bland topp öarna. Vi åkte över när det va full moon party från koh samui med speed boat. Helt galet med folk på ön då! Vill du ha fest, åk dit då, vill du inte, ä absolut inte där då!!

Förhoppningsvis har jag mer tips efter resan som påbörjas snart!
Av Limone2
21 okt. 2015 20:26
Både Lamai och Chaweng beach kan ha väldigt stora vågor....Så höga att det är ett jäkla meck att bada.

Äventyr, känner du dig bekväm på moppe så är det bara att hyra en... Ta en turistkarta och kolla vad du vill göra och köra dit... Finns lite vattenfall , tigerpark och några balla barer upp i djungeln.
Har du tråkigt någon kväll så kan du alltid gå på bio .. As billigt .. Fina salonger...Glöm inte att ställa dig upp när dom visar Kungen några minuter under reklamen...Alla gör det...Så det går inte att missa :D

Lamai Muay Thai camp är ett kanonställe om du vill testa på att träna. Dom har för nybörjare.. I alla åldrar och former. Sjukt kul... As trevliga människor som du garanterat kommer skoj med.

Matmarknaden i Lamai gillar jag skarpt, billigt och det finns hur mycket som helst att välja på.

Chaweng har bra party... Riktigt skoj...

Nästa gång jag åker dit så kommer jag välja att bo någonstans vid Bo Phut...Stränderna är bäst där ...
http://thailandresor.org/bilder/map-koh-samui.jpg

Väljer du att bo vid Lamai och Chaweng så se bara till att hotellet har pool... Man vill ju alltid ha möjligheten att plaska runt lite i värmen..

Lycka till..