Koh Samui och Koh Phangan - tips och råd önskas

Av Agne_s
17 sep. 2016 13:13
Visningar: 602
I slutet av januari planerar jag och sonen (10 år) resa till Thailand. Vi tänker flyga till Bangkok sedan inrikes till Koh Samui. Därifrån vill vi åka till Koh Phangan ca 4 nätter, på vägen tillbaka vill vi stanna i Bangkok 2 nätter. Skulle gärna vilja ha tips ang var i Samui och Koh Phangan ska man bo. Vi gillar när det händer lite och eftersom vi reser själva vill vi gärna välja ställen där man kan träffa lite folk Smiley En annan fråga gäller flygbiljetter; funderar på resa med Thai, när är det bäst att köpa biljetter, nu eller vänta? Fungerar det att köpa inrikes flight på flygplatsen i Bangkok? eller ska vi boka direkt hemifrån? Tacksam om alla möjliga tips och råd
17 sep. 2016 13:54
Hej!
Tänkte ni åka direkt ifrån Bangkoks flygplats till Samui eller stanna någon natt i Bangkok?
Ska ni åka direkt kan ni nog lika gärna köpa biljetterna nu, men tänk på att se till att ni har tillräckligt med tid mellan flygningarna ifall det blir förseningar.

Nu var det 5 år sedan jag var i Thailand, men på Koh Samui gillade jag Chaweng Beach. Det är en lång sandstrand, sen finns det massor med shopping, restauranger osv där med. Vill man kan man gå på thaiboxning, det kostade kanske 1000 BHT eller så om jag minns rätt. Finns ju massor man kan se på Samui med, vattenfall och sånt.

Vad gäller Koh Phangan så tänker jag tipsa om Beer Bungalows. Det ligger strax utanför Haad Rin, 10 min med taxi kanske. Det ligger i en dal mellan två berg och har en egen liten strand. Själva hotellet är ganska lugnt, men vill man ha lite liv och rörelse så är det bara att åka till Haad Rin.

Det finns antagligen folk som kommer komma med bättre tips, så ge det lite tid! :)
Av Agne_s
21 sep. 2016 22:04
Tack för dina tips! Vi bokade inrikes samtidigt som Sthlm-Bkk. Kanske inte det billigaste men känns lite tryggare. Särskild när man reser med ett barn.
Ska kolla Beer Bungalows, finns det några restauranger/barer i närheten eller måste man åka till Haag Rin?
22 sep. 2016 00:42
Beer Bungalows har en egen restaurang som jag alltid tyckte var bra. Utsikt mot stranden.
Sen finns det restauranger utmed vägen både till Haad Rin och åt andra hållet. En av de restaurangerna utmed vägen till Haad Rin har en väldigt fin utsikt över havet om jag inte minns fel.

En kollega till mig sa att norra Koh Phangan är väldigt trevligt och att det ska finnas fina ställen att bo på där. Kan kanske vara värt att kolla?
Annars finns även Thong Sala vilket är en större ort än Haad Rin. Det ligger fullt av ställen att bo på utmed hela öns kust egentligen så det är bara att kolla vad man tycker ser fint ut. Beer bungalows är kanske inte det mest barnvänliga stället heller. Men det beror kanske mer på barnet än på något annat. De har ingen pool vad jag minns.