Koh samui med omnejd för första gången

8 apr. 2013 15:39
Visningar: 554
Ska till Koh samui i slutet på Juni och stanna 4 veckor.
Åker med fru och barn på 5år.

Flyg är färdigt till och från bangkok.

Det vi letar efter nu är då lite tips på hur smidigast och mest prisvärt man tar sig till Samui. Fått tips i tidigare tråd ang Bangkok air och deras lounge.

Det vi nu letar efter är tips på boende och aktiviteter :)

VI bor gärna lugnt iaf majoriteten av tiden. VI vill bo strandnära och gärna i bungalow / villa. Inget krav dock men önskemål.
Prismässigt är det mest intressant att det är prisvärt etc, har inte satt någon budget utan låer det vi fastnar för styra.

Vi har även tänkt att åka lite mellan öarna Phangnan och Tao. Även ta någon natt på dem öarna.

Så vi tar gärna emot tips även till dem öarna.

Sedan gärna tips på vad man inte skall missa på Samui och vad som är kul för barn / familj :)

På förhand tack :)

mvh
Andreas
9 apr. 2013 14:51
Hej!
Det smidigaste är att flyga till Koh Samui. Tar ca 1 tim. Bangkok Airways har många avgångar om dagen. Inte det billigaste alternativet men absolut värt när man åker med yngre barn (tycker jag ;)). Annars kan man åka VIP bussar från busstationen. Mat, dryck och ett 20 min stopp ingår. Resan tar ca 11 timmar.

Choeng Mon Bech och Lamai Beach är lite lugnare och mysigare än Chaweng. Big Budda kan vara roligt att åka och kolla på. Finns några vatttenfall på ön som man kan åka till.
Phangnan och Tao är jättemysiga öar. Absolut värt att stanna där ett tag. Kan tipsa om Salad Hut på Koh Pangnag. Bra läge och barnvänligt. Många ställen har kajaker som man kan låna el hyra billigt. Brukar vara uppskattat av barnen. Ett tips är att ta med räddningsväst till dom små för det finns bara för vuxna.

Mvh J
9 apr. 2013 21:16
Hej! Kopierar in mina tips som jag svarat i en annan tråd. Kanske har du redan läst, håll tillgodo! Vi flög från Bangkok till Koh Samui.
Hej!
Vi gjorde en liknande resa i somras (2011)och har lite ställen som vi gärna rekommenderar.
På Koh Samui bodde vi på Florist Resort på Maenam. Helt ok ställe i den lilla byn. Stranden ok, men ingen "Thailandsstrand" Missa inte restaurangen Twins uppe på huvudgatan. Vi fick tipset här på forumet och det blev en klar favorit.
Dessutom bodde vi på Tongtakian Resort på behörigt avstånd mellan Chaweng och Lamai. Stranden fin, men inte badbar förrän på em. Fanns dock pool på hotellet. Vi besökte Lamai ett par kvällar, det räckte för oss. Vi föredrar lugnet framför hålligång.
Koh Phangan bodde vi faktiskt på Had Rin. Vi bodde först i en bungalow nere på stranden och det är inte att rekommendera..... ändå var det inte full moon party när vi var där. Vi gillade ändå byn och stranden var fantastisk (men långgrund) så vi hamnade på Palita Lodge i en garden bungalow en bit upp i deras trädgård. Det visade sig vara en fullträff. Ett toppenställe, kanonfrukost, bästa strandläget och underbar personal. Kan varmt rekommenderas. Dit skulle vi åka igen! Festandet på stranden märkte vi inte ens av när vi satt på vår altan på kvällen. Tror tom att det var half moon party en kväll. Missa inte restaurangen Fatman som ligger uppe i byn på en liten sidogata! Sedan åkte vi upp till Thong Nai Pan och bodde på Candle Hut Resort. Kunde inte mäta sig med Palita men vi trivdes bra här också. Inte lika fin strand, men fin pool på hotellet. Lugnt och trivsamt ställe.
Vi var på Koh Tao också. Sairee Beach var inget tyckte vi och letade oss vidare. Vi hittade till Tanote Bay och Tanote Villa Hill som också visade sig vara ett guldkorn. Mkt avlägset och lugnt, men en pool med underbar utsikt och snorkling direkt från stranden (en bit att ta sig ner till stranden) Man kunde dessutom åka med personalen in till Mae Had om man ville komma till "civilisationen".
Vi hittade och bokade våra boende på Sawadee.com och det fungerade bra. Våra barn var 11,13 och 16 och vi var borta nästan 4 veckor (juni-juli)
Lycka till med planeringen. Om du har mer specifika frågor om det jag berättat får du gärna höra av dig! /FamFis