Koh Samet

Av Emh87
23 okt. 2016 10:52
Visningar: 796
Hejsan,

Jag och min sambo funderar på en resa till Thailand med en weekend innan i KL och avsluta i Bangkok, och mellan där ta ca en vecka på Koh Samet. Vi har båda jobbat ganska mycket under hösten/vintern och vill verkligen bara ha avkoppling och lite lyx.
Min fundering är om ca en vecka är "för länge" för just Koh Samet, eller om det låter som en bra ide? Vi brukar göra en del äventyr och backpacking men är just nu mest ute efter avkoppling, god mat, massage, pool, läsa en bok etc.

Chans till dykning/snorkling är dock ändå något vi vill ha. Finns detta? Tips på ett bra boende?

Finns någon Koh Samet expert här?!

Tack!
Av Zxcvbn
23 okt. 2016 13:08
Expert är Jag inte men Jag tillbringade ca 5 dagar i Koh Samet och kände väll att ungefär 4 dagar hade varit lämpligt. En vecka blir för länge enligt mig. Man hinner utforska hela ön på moped dem första dagarna.

Skön ö förövrigt.
Av Mipec
23 okt. 2016 16:56
Koh Samet funkar bra för slappa och njuta. Om snorkla och dyka ska finnas med i utbudet är ni fel ute.

Från KL kanske det är bättre och enklare att flyga via Koh Samui och inkludera Koh Phangan eller Koh Tao i rutten. Men lite beror på vilken tid ni reser, monsunen kan fortfarande ge regn och blåst fram till nyåret på sydöstra sidan.
Av Emh87
23 okt. 2016 18:05
Inte så att dykning (eller snorkling) är hög prio, undrar bara om det finns överhuvudtaget på ön eller via något resort? Vet ni det?

Någon som har ett härligt boende att rekommendera?