Koh Muuk, Koh Ngai, Koh Bulon? Vllse i ödjungeln

Av Jk4
25 nov. 2015 15:50
Visningar: 252
Hej!

Vi åker till Koh Lipe i början av januari och tänkte ta oss vidare därifrån mot Koh Lanta. Däremellan tänkte vi göra ett stopp på någon ö i ca 4 dagar och vi vet inte vad vi ska välja. Funderar på ovanstående öar men fler tips välkomnas givetvis. Tar även gärna tips på lite billigare hotell.

Vi är två par i 30 års åldern utan barn som reser.
Av Frassa
26 nov. 2015 14:22
Hej!

Jag var på Koh Lipe i våras, vi åkte även till Koh Muuk och Koh Kradan. Muuk var en besvikelse för mig, medan Kradan var rena paradiset för avkoppling. Det finns inte mycket att göra där, snorkla och relaxa i princip, men för mig var det perfekt. Jag tyckte att Muuk hade både sämre vatten och stränder. Det får dock dagliga utflykter från Koh Muuk till Kradan och du vill ha lite av båda :)
30 nov. 2015 11:14
Hej,

Vi var på Koh Lipe tidigare i år och ska dit igen om några veckor! :)
Förra gången (feb -15) startade vi i Ao Nang och därefter valde vi att stanna 5n på Koh Muuk och bodde på Sivalai Beach Resort i en av deras fina beachbungalows. Där var helt underbart! Vi var runt en del på ön och kunde konstatera att de övriga stränderna inte var så fina, men om ni bor på Sivalai bor ni mitt på en helt underbar strand. Dyrt, men väl värt pengarna!
Vi åkte en tur till Kradan och en till Emerald Cave och snorklade en hel del. Vi bokade med ett litet lokalt ställe som ligger i slutet av "huvudgatan" (som mer är en stig) på höger sida precis innan man går ut på piren. Frun tar emot beställningarna och mannen kör longtailen. Kan lova att man får en helt makalös tur, han ger allt och lite till!
Öborna är så vänliga, vi stortrivdes! På en liten familjeägd restaurang mitt ute i ingenting (Tophill) får ni den mest underbara thaimat man kan tänka sig! Jag har varit i Thailand många gånger, och kan säga att deras wokade nudlar slår allt!
Vi åkte därefter vidare till Koh Lipe (10n) och avslutade med en vecka på Langkawi (stor besvikelse).

Den 20dec åker vi igen. Nu startar vi på Koh Lanta, ska därefter testa Koh Bulon i 5n och därefter storfavoriten Koh Lipe i 11n.