Koh Lipe - Koh libong - Ao Nang med båt

20 sep. 2017 13:26
Visningar: 500
Hejsan
Om några månader bär det av till Thailand. Landar i Langkawi (Malaysia) för att mer eller mindre direkt ta oss till Koh Lipe. Där efter Koh Libong, för att sedan avsluta i Ao Nang.
Jag har tidigare hittat en bra hemsida angående färjor/speedboats mellan dessa öar men kan inte längre hitta den. Någon som har tips?
Och är det nödvändigt att köpa båtbiljett i förväg?
Läste även något om att det är bra att kunna uppvisa utresebiljett när en kommer till Malaysia.

Tack på förhand!
Av Rk68
20 sep. 2017 17:31
thaibeachtravellers
Av Sierra
20 sep. 2017 18:01
Eftersom ni skall vidare direkt till Lipe efter landning Langkawi är det lämpligast att ni åker färja från Telaga Harbour som ligger 15 min från flygplatsen. Färjan bokar du här: https://telaga-terminal.com/

Visst kan du boka med thaibeachtravellers men den färjan avgår från Kuah Town som ligger 35 min från flygplatsen.

Båda färjorna har samma avgångstider: 09.30 och 14:30.

Från Lipe måste du boka med Tigerline vars färja går till Hat Yao Pier varifrån det är longtail till Libong. Thaibeachtravellers har ingen transfer till/från Libong.

Från Libong till Ao Nang är enda chansen att göra den transfern på samma dag även det med Tigerline´s combo. Det innebär longtail till Hat Yao Pier+Shuttle buss till Ao Nang, alltså ingen färja. http://tigerlinetravel.com/index.php

Vet du vilka dagar du skall förflytta dig är det inte fel att boka för att säkerställa att du har plats.

Ja, både Malaysia och Thailand kräver utresebiljett.
När det gäller Malaysia får du det om du köper färjebiljett till Lipe online och jag antar att du har en hemresebiljett från Thailand när du skall hem.
Av Evano
25 sep. 2017 23:42
Sierra - åkte sträckan Lipe-Langkawi i februari i år och jag undrar nu om dessa färjor är enda sättet att ta sig denna sträcka? Färjan vi åkte med var helt stängd, det gick inte att se ut genom fönstrena och man fick inte gå ut. Klaustrofobisk känsla men vill gärna återvända och då ta denna resrutt igen eftersom vi återigen vill avsluta med Singapore. Om man inte vill åka med dessa färjor, hur tar man sig annars från Lipe till Singapore? Tacksam för tips! :-)