Koh Lanta, Lanta Seahouse eller Holiday Villa? Visum för att åka Koh Lipe?

22 nov. 2013 14:55
Visningar: 522
Vår familj, med två barn som är 7 mån respektive 3,5 år vid avresa, skall vara borta närmare 2 månader, där största delen av tiden skall spenderas på Koh Lanta, närmare bestämt 2/2-18/3

Vi har bott på Noble House och Lanta Seahouse tidigare, men var inte så förtjusta i Noble House då det var för lite plats att vistas kring runt poolen, vilket man ofta hamnar vid när man har barn. Lanta Seahouse har vi tyckt mycket om, då boendet är bra och det är fint poolområde med gott om plats för både lek och vila med skön skugga. Jag reserverat ett boende där, men problemet är dock att vi är fyra den här gången och de har bara bungalows med ett rum vilket kan bli väl litet för oss.

Har tittat på Holiday Villa. Något som bott där? Hur är det?
Har också satt mig på kö på Slow Down, men där var det redan fullbokat för ett halvår sedan då det är många long-stayers där.

Så mina frågor;
1) Hur är Holiday villa? Har förståt att villorna har två rum, är dessa bra? Passar det för en småbarnsfamilj? Utrymme kring pool, möjlighet att relaxa?
2) Andra bra alternativ istället för Lanta Seahouse och Holiday villa som ni tror skulle passa oss?
3) Vi har önsökt om visum då vi stannar över 30 dgr, men funderar nu på att åka till Koh Lipe. Men inser nu att vi kanske borde ha ansökt om visum för flera "inresor" eller går det bra ändå?

Stort tack på förhand!
Av Sierra
22 nov. 2013 16:50
3) Har ni skaffat Tourist Visa Single Entry har ni 60 dagar som ni kan förlänga med 30 dagar i Thailand. Om ni skall besöka Lipe och inte gör det inom dessa 90 dagar måste ni göra en Visa Run och få 15 nya dagar eller skaffa ett nytt Tourist Visa på en thailändsk ambassad i ett annat land.

Ni behöver inget särskilt Visa för att besöka Lipe.
24 nov. 2013 20:50
Tack Sierra för svaret!

Såg efter att läst mer i forumet, att det talats om att det kan vara en viss utmaning att ta sig med båt från Koh Lanta till Koh Lipe. Är det hanterbart med två små barn?

Hur är dina tankar annars kring boendet på Lanta?
Av Sierra
24 nov. 2013 22:23
Det är två möjligheter under high season att ta sig till Lipe sjövägen från Lanta, speedboat och färja. Det är mindre risk för orolig sjö i januari och februari och färja är lugnare än speedboat. Färja tar iofs vågorna sämre än speedboat då den inte är så lättmanövrerad och att åka speedboat i hög sjö är heller ingen höjdare då det slår hårt, särskilt längst fram. Fördelen med båda färdsätten är att det inte är en resa i ett sträck utan det är stopp efter vägen vid andra öar. Färja tar dessutom längre tid men är billigare.

Jag har ingen större erfarenhet av Lanta. Jag bodde två nätter på Lanta Villa 2009 och det var ok. I övrigt har jag som sagt inte större erfarenhet av ön. Det finns andra som förhoppningsvis kan ge dig info om Lanta.