Koh Kho Khao eller Koh Phra Thong?

Av Anpe69
13 jan. 2013 12:58
Visningar: 2572
Hej!
ngn som har varit på båda öarna?
Kom gärna med bra/dåligt på de båda öarna.
Gärna tips på boende oxå.
Är det flyg till Phuket som gäller och hur tar man sig därifrån till öarna?
mvh
Anders
27 jan. 2013 11:35
Hejsan!
Jag har inte varit närmare Koh Phra Thong än på stranden mitt emot (Virgin Beach på Koh Kho Khao ligger på simavstånd), men däremot har jag varit flera ggr på Koh Kho Khao och där mött de som varit några dygn på Koh Phra Thong.

Vad är det som du är ute efter med din resa? Vilken typ av hotell? Åker du själv? Det är svårt att tipsa, då det jag kanske gillar är tvärtemot det du söker!

Vad gäller Koh Kho Khao känner jag till alla hotell, så där kan jag ge tips - Vad gäller Koh Phra Thong så finns det (väl?) bara en större resort - Golden Buddha samt några mindre enklare bungalowsalternativ.

Vill man ha en toklugn semester är väl Koh Phra Thong ett bra alternativ. Vad jag hört (om det inte ändrats nu) så finns ingen shopping, eller några restauranger att tala om. Man äter där man bor!

Angående Koh Kho Khao så har jag svarat på frågor om den ön i en annan tråd:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/basta-on-22846

Jag har flugit till Phuket och sedan åkt buss/taxi till piren i Ban Nam Khem. Därifrån går longtailbåtar i skytteltrafik ut till Koh Kho Khao. Du kan antingen åka taxi hela vägen från flygplatsen eller ta en buss till Khao Lak och därifrån taxi till piren. Andra alternativ när det gäller Koh Kho Khao är att antingen åka en charterresa med förbokat hotell och transfer eller köpa flygstolen via ett charterbolag och inkludera transfern. Från Sverige reser Apollo och Ving till Koh Kho Khao.
Jag har rest på olika sätt beroende på om vi åkte hela familjen eller bara maken och jag.

Återkom gärna om du har fler frågor om Koh Kho Khao:)
Av Anpe69
16 feb. 2013 20:58
Hej!
läser att det ska vara si och så med vattnet, grumligt ibland.
Hur är det med det egentligen?
Går det att snorkla?
Av Hille2
16 feb. 2013 21:49
Vattnet utefter denna del av västkusten är rätt grumligt. Men det finns stora möjligheter att åka ut på en dyk/snorklingsutflykt med bra sikt med utgångspunkt från dessa öar.