Koh kho Kao och Koh Kradan

Av Saraho
10 mars 2016 11:23
Visningar: 809
Vi funderar på att spendera en vecka över nyår 2016-17 på KKK. Jag har läst en del gamla trådar men hittar inte så mkt nytt om ön. Vi vill gärna bo nära den lilla byn som ngn nämnde i ett inlägg. Vi vill kunna gå in i byn för att handla en glass o äta middag på kvällen. Vilket av hotellen ligger bäst till då? Anandah som vi kollat på ser bra ut o hyfsade priser. Men hur ligger det i förhållande till byn?

Vi klurar även på Koh Kradan. Vilket hotell med fyra barn rekommenderar ni? Inte heller för dyrt, 1000kr natten är typ vårt tak. Pool är inget måste. Däremot läste jag ngn gammal tråd om råttor på Kradan o det är min största fasa... Vet ngn läget om det idag?

En sista fråga; karon. är det fint? Läste vattnet var klart o turkost. men är det massa turister där? Vi vill inte ha det alltför turistigt men lite lagom med tanke på att barnen vill ha lekkamrater.

Andra tips om bra resemål mottages tacksam. Vi ska tillbringa 35 dagar i Thailand över jul-nyår o klurar redan nu på resrutt. vi tänker vi måste förboka en del med tanke på att vi har 4 barn.

Sara
18 mars 2016 12:57
Hej

Vi har varit i Thailand många gånger, även bott i Karon. Där ska ni inte bo om ni har små barn. Vattnet blir snabbt djupt och ofta det blir starka strömmar där.
Kamala tycker jag är bäst med barn. Bo nere vid stranden, inte uppe i det lilla centrumet. Nere vid stranden ligger det flera mysiga restauranger och barnen kan springa fritt utan att man behöver tänka på trafiken.
Var på Koh kho Kao för 15 år sedan, fanns inga hotell där då :-)
Vi åker till Thailand i februari nästa år.
/Karin
21 maj 2016 08:26
Jag har varken varit på KKK eller Koh Kradan, men sistnämnda funderade jag på inför senaste resan. Verkar fint och såg verkligen fint ut från båten som vi passerade med. Jag funderar på att åka dit nästa år. Det knepiga med den ön är boendet som verkar ha låg standard, vara dyrt och dessutom med sur personal. Frågan är om man trivs då? Jag kan rekommendera Thanya Beach resort på Koh Ngai i alla fall. Vi hade två bungalows där till oss själva och våra tre barn, trivdes jättebra! Koh Lipe är ju en kanonfin ö med bra snorkling även från stranden. En del tycker det är för turistigt, men vill man bryta av från lugnet (som ju finns på flera näraliggande öar) så är Koh Lipe perfekt. Sen beror det ju på vad man jämför med, det är ju knappast nåt Phuket eller Ko Phi Phi.
Av Yessie
14 sep. 2016 22:17
Hej,
Vi har valt reef resort på koh kradan, verkar väldigt fräscht och helt ok pris på 1700 bath per natt 👍
Av Saraho
19 sep. 2016 10:37
Citerat från Yessie:
Hej,
Vi har valt reef resort på koh kradan, verkar väldigt fräscht och helt ok pris på 1700 bath per natt 👍
tack för svar!
Mm, inte så illa. Med vilka har ni bokat? Och när reser ni? Tycker det låter så mkt billigare än när jag kollade, vill minnas att vi valde bort det för att jag tyckte det var dyrt men 1700 bath är ju helt ok.

Sara