Koh Chang och Koh Khood

17 sep. 2013 22:55
Visningar: 463
Hej!
Vi var för 7 år sedan på Koh Lipe och 12 år sedan på Similan mm. Blev helt förälskade i dessa "orörda" platser.

Nu vill vi utforska östra delen (den sidan av Thailand har vi inte utforskat) och vill ha hjälp tips på platser och boenden.

Vilka platser på dessa öar, och runt om, ska vi se för att få fler fantastiska upplevelser? Bor gärna hyfsat enkelt i bungalow vid stranden och tar gärna emot tips även på boenden.

Eftersom vi kommer att behöva bo en natt i Trat innan vi tar båten så undrar vi om ni har något tips på boende även här:).

Med längtan till Thailand, avresa 27 okt
Nina och Micke med familj
17 sep. 2013 23:22
Hej, vi gillar också orört och ej turistiga ställen.
2003 var vi på ön Koh Kham som då bara hade 3-4 st bungalows. De höll på att bygga ett par till bungalows då men ön är väldigt liten och kan inte exploateras så mycket. Där var helt underbart, en otrolig strand, tystnad osv. Två dagar hade vi ön för oss själva förutom att ägarna var där. Kan det vara något för er?
Hittade denna länk; http://www.limewave.com/thailand/koh-kham/hotell-pa-koh-kham/
19 sep. 2013 17:23
Hej!
Passerade Koh Kham i vintras, och om jag inte misstar mig helt, så är det nybyggda lyxbungalows idag. Har själv försökt googla fram nyare bilder, men bara dom gamla finns att hitta. Ön och dess omgivning ser helt underbar ut. Ett tips på "drömstrand" är att åka till Siam Beach Resort på Koh Kood. Helt magisk vik! Ligger topp 2 på min lista, efter Koh Kradan.Vi var där, Kood, i vintras och återvänder dit efter nyår. 2000 bth för beachfront med ac. Vi åker peak season, så det är säkert billigare under november. Koh Maak är också en ö som ser fin ut. Det som talar emot denna ö är sandflugorna. Har själv aldrig varit där, men träffade resenärer på Chang som var "lagom" sönderbitna. Ett ställe där som dock fått bra omdömen är Lazy Day Resort. Ägaren där lär spruta stranden mot flugorna. Sådär kan man ju tycka. Vi kommer dock att trotsa ev sandflugor och bo ett par nätter på ön efter Kood. Bokat på Ao Kao White Sand Resort. Det var fullt på Lazy.
Skall ni bo på Chang tycker jag att Lonley Beach är bäst. Om man inte längtar efter massa shopping. Titta på Nature Beach Resort. Typiskt backpackerställe med en skön atmosfär. Men ni skall veta att söndagar är det denna resort som står för beachpartyt, vilket innebär hög musik hela natten.
Dessutom ligger Lonley nära fiskebyn Bang Bao, varifrån alla båtar söderut avgår. Där finns även härliga fiskrestauranger att besöka på kvällen. Om ni väljer Lonley får ni inte missa att äta på Magic Garden. Ligger i den södra delen av den lilla byn. En engelsman som tillsammans med sin thailändska fru driver detta ställe. Bra mat o service till hygglig peng!
Ha en härlig resa!
Seastone
21 sep. 2013 07:51
Tack snälla för tips! Vi har oxå varit på Koh Kradan, fin fint. Koh Kood, Koh Maak och Bang Bao måste vi besöka:D. Det verkar rätt att Koh Kham sålts och att det byggs ett stort hotelkomplex där...tyvärr.

Något boendetips på en natt i Trat innan båten går?

Hälsningar Nina o Micke