Kletiga försäljare

Av Gwbiker
1 sep. 2010 07:13
Visningar: 558
Funderar på tunisien med mina 2 döttrar. Nu ser och hör jag att många upplevt att tunisiska män kan vara väldigt jobbiga...... vill gärna hålla om unga blonda tjejer... och att man tjatar och tjatar om man säger nej. Man vill ju inte behöva ha sina döttrar i koppel...blir jobbigt att vaka över dom som en hök...och oroligt. MYCKET TACKSAM FÖR SVAR.
Av Annical
28 okt. 2010 20:56
Nu ser jag att det var ett tag sen du skrev detta inlägg men tänkte ändå ta mig tid att besvara den. Jag var i tunisien (Sousse) i augusti detta år och var själv rädd för dessa kletiga försäljare du pratar om. Är själv blond och åkte med en annan tjejkompis enbart, så rädd var man ju.

Men rädslan försvann fort! Nog att killarna flörtade väldigt mycket med oss men iallafall jag kände mig aldrig påhoppad eller rädd för dem. De få gånger de tog tag i mig utan att jag ville det respekterade de när man sa åt dem att släppa. De är väldigt måna om sina turister eftersom de vill att de ska handla hos just dem inne på exempelvis medinan. Hursomhelst tror jag de flesta arbetar enligt "rör inte turisterna" inne på medinan. Annars har tunisier väldig respekt för poliserna så det kan man också ta till att ropa efter om de vägrar släppa (men detta hände ALDRIG mig under mina 15 dagar i landet).

Men jag kände att det var aldrig något problem med försäljarna. Visar man respekt så får man även respekt tillbaka. När de kommer fram för att prata lite med en, varför inte bjuda på ett leende och mottaga kommunikationen och kanske lära sig något nytt om landet man befinner sig i? Jag rekommenderar faktiskt Tunisien som resmål.
28 okt. 2010 21:22
Har varit i Spanien, Italien, Marocko, Thailand, Cambodja och många många flera platser. Både med fru (inte helt blondin) och på konferenser. Tror att det väldigt ofta (Inte alltid) är "signaler" som styr väldigt mycket av vad som händer.
Vet sedan flera konferensresor att i alla fall de tjejer som var med kunde styra hur de ville bli uppfattade både på strand och andra platser. Detta tror inte jag är någon som helst vetenskaplig undersökning, bara en notering.
Vill dock kommentera lite om olika sätt att leva.
Vi här i Norden har vårt sätt att tycka och tro att livet är.
Kommer vi utanför vårt revir blir det helt plötsligt annorlunda att tackla och leva. Vill vi att de vi besöker ska leva som vi tycker här hemma, ja då vill vi ju att vårt sätt är det enda som finns. Kanske semester här hemma är bäst.
Tror att alla sätt att leva är rätt ok.
Till sist: tyck att det är underbart att komma ut och se hur andra kulturer fungerar.
Mvh Ingemar_e