Klädsel och prisnivå i Oman

Av Muumi
23 okt. 2012 10:08
Visningar: 2582
Min familj, bestående av mig och maken ca 60år och vår dotter 38år skall till Salalah 9:e januari och kommer att bo på Hilton.
Ni som vet mer om klädkoden, kan ni tala om för mig om det är så strängt som man läser. Inga bara axlar, inga bara knän osv.
Jag undrar också över prisnivån. Det skrivs väldigt lite om det. Vad kostar det tex att hyra bil? Lönar det sig att ta helpension eller inte. Priset på hotellet är skyhögt.
Av Gevalia
23 okt. 2012 19:19
Hej! Visst är klädkoden som du beskriver, men endast då du är utanför hotellområdet. På hotellet behöver du bara klä dig bättre vid måltiderna.Men om det finns strandrestaurang, räcker det med en sarong över badkläderna (jag bodde på Crown Plaza).
Då det är några år sen så minns jag inte exakt, men bilhyran var ej dyr. Prisnivån på t.ex Lulus shopping i Salalah var mycket bra. Ett läderbälte till en herre för ca 50 kr och det håller än efter ca 3-4 år! Äta ute var också billigt och fantastiskt gott! Taxi till och från hotellet dyrt.
Då Hilton ligger mitt ut i "ingenstans" behöver ni antingen hyrbil eller taxi för att slippa helpensionen.

Ha det så bra........jag längtar tillbaka.
23 okt. 2012 19:26
Bara axlar och knän gäller endast utanför hotellet. Bodde på Crown Plaza och där gick man till stranden och poolen klädd i sarong. På Crown P så lönade det sig att köpa till halvpension. Restaurangerna i Salalah är billiga, men inte så mysiga. Oftast lysrör och plaststolar. Tänk på att om du vill ha något med alkohol, så är det hotellen som gäller, annars blir det läsk och vatten. Vi åkte taxi från vårt hotell till Salalah och han väntade medan vi besökte lite butiker i souken och varuhuset, ca 3 timmar för 7 av deras valuta. Hyra bil vet jag inte vad det kostar. Det är nog billigare med taxi och chaufför som guidar.
Ha det så bra - Det är underbart där! Har varit där 3 gånger.
Av Muumi
23 okt. 2012 20:27
Tack för svaren! Tar gärna emot fler tips om Salalah. Det är första gången för oss.
24 okt. 2012 13:01
Hej!
Har övervintrat i Salalah de senaste 7 åren, just på Hilton. Vi har alltid haft halvpension. Ska Du in till stan så ska Du först hitta en taxi som inte kostar skjortan, vilket de flesta gör. Många gäster väljer att gå utanför hotellområdet ut på gatan och stoppa en taxi på vägen. Gör upp om priset innan Ni hoppar in. Priset ska ligga på OMR 2 in till stan. De flesta vill ha mycket mera!!! Från hotellet direkt är maxpriset OMR 5.
Vad det gäller klädsel gäller att man klär sig 'anständigt'. Själv har jag ofta t-shirt, jeans eller jeanskjol (precis ovanför knä't) - aldrig några problem. Däremot är inte kortbyxor på män ok. Hur Ni än klär Er så tittar omanierna, för att vi är annorlunda.
Har Du tid så läs gärna om Oman som är ett mycket intressant land med en spännande historia och som idag leds av en Sultan som bryr sig om kvinnans rätt, miljövård osv osv osv.
Ni kommer att få en härlig semesterresa.
Hälsningar
Lisa