KINA i feb, vart är det varmt, har billiga kinesiska saker och att man kan ta sej fram med buss i kina?

10 dec. 2010 15:09
Visningar: 930
jag tänke åka till kina i februari, dels för att ja ska göra om min lägenhet i kina stuk så behöver köpa massa grejjer plus att maten är så god där :)
tänkte vara där 6 dagar vart är det lämpligt att åka..gärna där det finns nått stort varuhus med inredning och köks grejjer för det ja behöver är :
asiatiska tavlor, skärmar, sängkläder, tallrikar, (asiatiskt gasolkök så man kan laga god wok ( eller någon som vet om man kan köpa det i sverige)
osv ...tacksam för svar:)
11 dec. 2010 01:23
Oavsett vart du åker i Kina kommer du kunna hitta varuhus eller marknader som säljer de prylar du söker.
Ett ställe i Beijing som definitivt har allt du efterfrågar är Kinas största antikmarknad som heter Panjiayuan-marknaden, 潘家园. Se:
http://kristeribeijing.blogspot.com/2010/02/panjiayuan.html

Var det gäller mat så har de större städerna restauranger från alla Kinas kök i en salig mix. De mindre städerna blir mer "lokala"

Att ta sig fram med buss går överallt, men det är svårt om du inte kan kinesiska.

I februari är det varmt i södra Kina som ligger i höjd med Vietnam. I mellersta och norra Kina är det fortfarande ganska kallt i februari.

Som förstagångsturist i Kina med bara 6 dagar tycker jag (om du kan hantera kylan) att Beijing (Peking) är förstahandsalternativ eftersom Beijing har så otroligt mycket tunga sevärdheter på en och samma plats. Om värmen är viktig för dig så åk till Hongkong eller Guangzhou i södra Kina.
13 dec. 2010 10:38
tack så mycket för hjälpen ..i bejing har ja varit och gillar det inte riktigt men ska kolla upp dom andra....såg på mat i kina och då spelade dom in på en ö...hainan tror ja det hette...kan man åka dit eller det kanske bara är sol och bad där och ingen shoppping ?
Av Qwerty7
4 jan. 2012 11:37
Guangzhou - lät väldigt intressant. Värme, havet och mat (inte !!!!!!!! shopping) är jag intresserad av någon gång under februari-mars. Hur är det att hyra bil och köra i Kina?
Köra längs havet och uppleva små fiskebyar där. Jag är var förare och klarar av galant t.o.m. stora rondeller mitt i Paris, så det får fungera även i Kina eller? Jag är inte den typen av turister som passerar Sveriges gräns och klagar på allt och alla. Eller är det bättre att åka buss. Med vänlig hälsning Kris Zod