Kina

25 aug. 2018 18:35
Visningar: 119
Hej
Har köpt en resa till Peking, verkar jobbigt att själv arrangera med hotell, tåg, sightseeing själv. Finns det någon researrangör som inte tar alltför mycket betalt? Har varit i kontakt med någon som tar 30000 kr/person exkl flygresan som vi själv redan köpt!
Tacksam för tips
Av Bibby
25 aug. 2018 23:48
Har inga tips men det sägs att planera resan är halva nöjet. OK, tycker du verkligen inte det så ok, men man lär sig en massa och jag tycker det är jättekul. Testa, försök planera nåt du vill göra där.
ctrip.com har det mesta.

30' låter väldigt mycket. Har en personlig kontakt från Beijing i turistbranschen som kan göra det, men bara om du är 100% seriös, PM:a isf.
Av Birgere
26 aug. 2018 00:03
Håller fullständigt med Bibby här. Planeringen är minst halva nöjet.

Sedan hjälper det även om du följer reseguidens råd (som står när du skapar en tråd):
"Skriv så tydlig rubrik som möjligt för större chans till svar. Ex "Bästa hotellet för barnfamiljen i Phuket?" istället för bara "Thailand""
Chansen att du får bra tips ökar dramatiskt.

Själv har jag inga tips då jag planerat mina resor själv i Kina
26 aug. 2018 12:40
Det man kan göra om man vill få ner kostnaderna men ändå få hjälp med utflykter och så, är att boka en- eller flerdagsturer med en lokal kinesisk arrangör. Vi gjorde så sist, att vi bokade flyg och hotells själva och så bokade vi guide och chaufför via de. (de kan också boka hotell)
Vi använde oss då av ChinaHighlights.
Räknade ut att det blev 10.000 kr billigare än att köpa en hel (privat) paketresa med en svensk arrangör.

Så här reste vi:
https://4000mil.se/index.php/kina/
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Wuxi_se
8 dec. 2018 13:42
Om du har möjlighet så prova att kontakta en familj här nere. Kan handla om någon som vill lära sig engelska, kanske byta boende med dig eller något liknande. Typ "du visar mig runt en vecka i Kina så visar jag dig runt i Sverige" . Jag fick chans att bo hos en familj för två år sedan och fick massor med berättelser samt foton. Jag har lagt ut några på https://wuxi.se/
Av Desires
18 dec. 2018 11:01 (redigerad)
Just till Kina bokade vi för en gångs skull en gruppresa, brukar annars fixa flyg, hotell etc själva.
Vi tyckte ändå det funkade perfekt just där i Kina, o det kändes bra att man visste i förväg vad vi skulle få uppleva, och att ta sig till de olika sevärdheterna med buss o medföljande guide. Det är fruktansvärt rörigt o väldigt tuff trafik där, så vi var i alla fall glada att vi varje dag blev hämtade av en erfaren bussförare till alla intressanta sevärdheter, en resa vi var väldigt nöjda med!
Vi åkte då med EurooChina, som var prisvärda, betydligt lägre pris på sin resa än andra. Men var där 2010, så längesedan...) HÄR kan ni titta in o se många foton från denna resa http://www.desires.se/#post106