Kiev, vilket område är bäst att bo

7 feb. 2019 09:49
Visningar: 973
Hej,

I vår reser jag till Kiev, och jag undrar vilket område som är trevligast att bo , nära bussar och metro?Skall även ta snabbtåg till Odessa.

Ev tips emottages tacksamt:)
Av Marcoe
7 feb. 2019 15:47
Jag gillar personligen att bo antingen nära Majdantorget (Ex. Hotel Ukraina) eller i Podil. Majdantorget har mera stadsliv och nära till metron Maidan Nezalezhnosti/Khreshchatyk. Podil är lugnare men riktigt trevligt. Så det beror på vad du är ute efter!

Om du inte ännu bokat boende i Odessa och framförallt är ute efter att se staden snarare än bara sol/bad är det trevligt att bo nära operan. Sist bodde jag på Hotel Amsterdam men har även bott på Hotel Mozart tidigare. Amsterdam var bättre än Mozart. Då bor du nära de riktigt trevliga gatorna.

Är du framförallt ute efter sol/bad bör du bo i området Arcadia. Det är dock ett typiskt charterställe, så har inte någon charm över huvud taget enligt mig.

Ytterligare ett litet tips: Om du har gott om tid över i Odessa kan jag rekommendera dig att ta någon natt på Chateau Purcari i Moldavien. Ca 2 timmar bort. Riktigt trevligt hotell med god mat och bra service. Det är dock bara intressant om man gillar vin!
Av Brassen
7 feb. 2019 20:29
Är det första gången som man besöker Kiev så tycket jag som Marco att Majdantorget är bäst. Kom hem från Odessa för några dagar sen där jag bodde på en helt nyrenoverat hotel Voyage som ligger precis vid tågstationen. Ett fräscht billigt och service inriktat ställe. Nåt kvarter bort ligger ett turistinfo nere i en källare som drivs av en superkille vid namn Victor missa inte honom , han hjälper er med ALLT. Njut av fina Ukraina !
9 feb. 2019 20:47
Tack så mycket för informationen!

Det är ju mycket lättare om man hamnar i rätt område från början:)
19 feb. 2020 14:59
Besök " Arena City " kvällstid om ni är ett gäng killar. Där finns det ni vill ha.

Jag var i Kiev juli 2019 och Nov 2019. Två olika årstider, en varm med sol och bad och en kall.
Bodde ena gången på Hotel Ukraine på "Maidan" och ena på annat hotell i centrum. Betalade ett par hundra per natt för ett rum.
Utflykt till Tjernobyl 950 kr för en heldag.
Badade på fina stranden vid Hydropark där även utegym finns.
Uber kostade ca 20 kr per resa. Ladda ner appen om du vill spara pengar. Åt mycket på olika Georgiska restauranger som jag hittade via Tripadvisor.
Köpte kontantkort för ca 100 kr när jag kom till flygplatsen som jag kunde ringa och surfa fritt med.