Khao lak

10 feb. 2011 16:46
Visningar: 764
Hej!
Ska till khao lak i 2 v i mars. Åker med apollo och ska bo på takolaburi beach och resor. Nån som varit där? Är lite orolig att det blir för ödsligt/ensamt...har förstått att det är en bit till centrum...Hur tar man sig till centrum med en 2 åring. Taxibilarna har väl ingen bilbarnstol??

Har förbokat en resa med apollo till similian island. Skulle också gärna vilja åka till Phi Phi islands. Nån som vet om detta går att boka i förväg eller om det kan bokas på plats? Kostnad? Är det möjligt att göra över dagen eller måste man sova där en natt???

Hoppas nån resvan kan svara på mina frågor...

Anna
11 feb. 2011 09:28
Hej Anna! vad härligt för dig att få besöka underbara thailand! är själv precis hemkommen från en två veckor lång resa där! helt underbart! =)

Har aldrid bott i Khao lak och vet ingenting om deras boenden eller taxibilar tyvärr. Däremot har jag bott i Phuket och bokat fantastiska utflykter som utgår från khao lak! Därför ville jag bara ge dig lite tips! =)
Du ska vara fantastiskt glad att du ska till Similan island! Tror inte det finns nått vackrare ställe på jorden! =)

Hade jag varit du hade jag skippat Phi Phi, som enligt mig bara är en turistfälla! Man kastas runt till olika ställen i speedboat för att hinna med, ibland drar de av vissa av sevärdheterna för att det inte finns tid kvar. Den berömda Maya bay( där filmen the beach spelades in) var helt överbelamrad med båtar och turister så de knappt gick att bada och man ville nästan bara där ifrån. Om du däremot ändå vill åka så betalade jag 1000 bath för en heldagsutflykt dit, men då utgick resan från phuket.

Vad jag däremot varmt vill rekommendera är en ö som de precis startat med att ta dit turister på heldagsutflykter. Ön heter Tachai och ligger inte långt ifrån similan island! Jättevackert! Där får man första snorkla från speedboaten och därefter får man hela dagen på öns strand att göra vad man vill och det går även att snorkla från stranden! se gärna mina bilder där ifrån :) och jämför de med bilderna från phi phi :P
betalade 2600 bath för den resan, men då ingick transfer från phuket som tog 2h, så från khao lak borde det vara mkt billigare :)

lycka till och ha en underbar resa!
//Sandra
11 feb. 2011 09:29
glömde säga att Tachai kan bokas på plats! och jag rekommderar företaget Medsye. Otroligt serviceinriktade, vänliga och har mkt bättre lunch än de flesta andra företag har på sina utflykter =)