Kemer "Turkiet"

Av 368577
3 apr. 2006 09:23
Visningar: 5867
Nu har jag läst och hört att många tycker att allt har blivit sämre och dyrare i Turkiet stämmer det?
Är verkligen staden Kemer en nyuppbyggd turistort eller?
Om man jämför Greker och Turkar är det egentligen någon större skillnad på deras sätt gentemot turister?
Finns det någon som nyligen har varit i Kemer och kan ge några bra tips om bra badstränder och utflyktsmål. Dessutom en fingervisning om bra matställen.
Vi har aldrig besökt Turkiet, men varit i många andra länder. På något sätt som jag inte vet så har Turkiet alltid varit ett land som vi sagt dit åker vi aldrig. Men nu blir det av. Kolla på min hemsida vilka länder vi besökt, finns det något land som kan jämföras med Turkiet.
Jag kommer i reseguiden att delge våra upplevelser i Turkiet och Kemer, för att se om det stämmer med vad andra resenärer har sagt.
Resenär 368577
24 juli 2006 18:57
Man kan nog jämföra Turkiet lite med Egypten. Människorna kan också jämföras, även om vi gillade egyptierna mer än turkarna... fast då har jag bara besökt Alanya i Turkiet, så jag vill inte generalisera. Fast det är arabiskt tempo och affärssinne på shoppingstråken...
Jag och min sambo ska också försöka ta oss till Kemer om ett par veckor, och av vad vi har hört ska det vara väldigt annorlunda jämfört med Alanya. Alltså mycket lugnare tempo och vackrare omgivning.
Trevlig resa!
26 juli 2006 20:46
Hej! Jag och min familj har varit i Turkiet, men tyvär inte i Kemer utan vi tillbringade vår tid i Incekum som ligger mellan Side och Alanya.
Vi trivdes alldeles utmärkt där och på denna ort så var allt uppbyggt för turisterna så där märkte man inte av att "Turkarna" skulle vara särskilt dryga på något sätt , men däremot så var väl försäljarna mer påflugna när vi besökte marknaden i Manavgat.
Vi tyckte nog att folket var trevligare i Turkiet än i Egypten,men jag har sett att en del tycker tvärt emot mig, så jag antar att detta är något som man kan ha olika åsikter om.

Själv tycker jag att det som tex. i Egypten är en fasa att inte kunna gå i en affär och titta utan att jag skall bli påtvingad att prova och titta på en massa saker som jag inte är ett dugg intresserad av, medans andra kan tycka att det är roligt och litet charmigt.( även i Turkiet så kan försäljarna på en del ställen konsten att vara dryga)

Dessutom så tyckte jag att det var betydligt vackrare i Turkiet som helhet än vad det är i Egypten, jag tyckte det var intressant med resorna genom Sahara första gången ,men efter 50 mil av bara sand och åter sand så började jag bli ganska less på det, även om det är rätt så imponerande med dessa otroligt stora ödemarker. men om detta kan det säkert också råda delade meningar.

Turkiet har däremot en betydligt mer varierad natur, men det var väl ine riktigt detta som frågan handlade om men personligen tycker jag att naturen runt mig är väldigt viktig, kanske viktigare än människorna jag möter på ett resmål, medan andra tycker precis tvärt emot.

Däremot så tycker jag att det var avsevärt bättre mat i Turkiet om man nu skall jämföra med tex. Egypten,och dessutom så är det betydligt renare och snyggare i Turkiet än i Egypten även om det är milsvida skillnad mellan Turkiet och tex. ett nordiskt land, men det får man ta om man skall ut och resa.

Jag hoppas att ni ialla fall får en trevlig resa om ni kommer iväg till Turkiet. mvh. Bosse.
Av Idaida
29 juli 2006 13:15
tja vi var till kemer i maj 05 och det var rätt bra men det var mycket sten inte så vidare med tanke att vi hadde barna med oss 2år-7år vi bodde på ambassador med all in det var ett litet underbart hotell det tog 10min med barnvangnen att gå till storgatan där gick det att pruta rätt. bra. hotell personalen var 5+ vill ni ha strand med sand ja du vi hitta ej nått och en sak till ska du dit så håll utsik efter stranden där det finns olika resbyråer kolla runt lite och gämför vi hitta ett som var 45%billigare än vad hotellet hadde vi tog en resa till aqualand där var som skara typ vatten land med tunnlar rusebanor där ger jag en 10poängare busse tog 1tim ja det var vad jag ville komma med