Kefalonia, Lourdas/Lourda

20 apr. 2015 12:53
Visningar: 2467
Hej!

Jag och min sambo besökte Kefalonia för första gången förra sommaren och blev fullkomligt kära - den gången bodde vi i Lassi.

Denna sommaren kommer vi faktiskt att åka tillbaka men vi byter från Lassi till Lourdas, eller Lourdata. Hotellet vi ska bo på heter Angelas Studios och ligger endast ca 50 m från stranden. Är det någon här som har varit på detta ställe?

Jag/vi tar gärna emot tips om:
- Hyrbil
- Utflykter
- Restauranger
- Mysiga badplatser (strand eller klippor)

Tacksam för svar!

Bästa hälsningar
Mattias
23 maj 2015 12:58
Hej, vi bodde på Angelas 2 år i rad och vi trivdes mycket bra. Det är ett enkelt hotell men väldigt mysigt att bo i i Lourdas, inte så turistiskt som Lassi, men bra backigt! Det var inte lätt att promenera på dagen. Lourdas beach är underbar, Lithos också. Det finns fler restauranger uppe i byn men vi hade ingen favorit. Fiskrestaurangen vid Lithos var en besvikelse tyvärr. Cafe 7 är en mysig liten cafe med fin utsikt. Som sagt mycket lugnare än Lassi, inte mycket att göra. Trevlig resa!
Av Desires
23 maj 2015 19:38
Ja Kefalonia är en väldigt vacker ö! Senast vi var där (för ett par år sedan) bodde vi just i Lourdas, men ej på Angelas Studios. Hotellet låg högt upp så enkelt att ta sig ned, lite jobbigare när man skulle hem. Men detta slipper ni då när ni har så nära till stranden.

Lourdas beach var väldigt fin, härlig finkornig sandbotten och klart vatten! Men vi gick oftast längst till höger där det var mindre folk och därför mysigare att vara, denna del av stranden kallades Lithero. Där låg också en mysig taverna intill havet, där åt vi goda luncher med färsk fisk o dyl.

Vi hade hyrbil och åkte bl a till Fiskardo, Assos, Stranden Myrtos, Argostoli mm. Det är verkligen värt att hyra bil och åka runt på denna ö!

Vad gäller restauranger fanns det flera i närheten av vårt boende: Kan rekommendera Olive Lounge, men boka bord i förväg! En annan restaurang som är värd att nämnas är La Mer där man kan sitta med utsikt över havet. Också denna är populär, folk stod i kö för att få ett bord med havsutsikt! God mat och mycket att välja på!

Fler tips o många foton hittar du här http://www.desires.se/#post171
Av Babbo
23 maj 2015 20:13
Vi åker till Kefalonia om 4 veckor och ska bo i Assos. Har hyrt bil genom Apollo (som vi köpt flygstol av) och fick ett bra pris på hyrbilen. Om ni ska hyra bil och åka norrut mot Fiskardo så är det bra att veta att den västra vägen mellan avfarten till Assos och Myrtos är stängd, så man måste åka vägen som går öster om upp i bergen. Men den västra vägen kanske öppnar i slutet av juni......
Har varit två gånger på Kefalonia tidigare. Till Lourdas gjorde vi en dagsutflykt - det var i augusti och då var det mycket folk på stranden. Men stranden var fin :). Det såg lugnt och vackert ut.

Fina stränder hittar ni på Lixourihalvön. Petani är en strand som är ganska välbesökt och Platia Ammos med sina 300 trappsteg ner som gör den mindre besökt - men båda är sevärda.

Mitt tips är annars att hyra en liten eka i antingen Agia Efemia eller i Fiskardo. Vi har hyrt båt på Ithaka tidigare och det var underbart. I år blir det nog att vi hyr en liten båt i Fiskardo. Det kostar ca €50 plus drivmedel.
30 juni 2015 13:11
Tusen tack för alla svar!

Vi ska ta med oss era råd och tips när vi åker.

Ha en underbar sommar!

Mattias