Kato Stalos eller Kalives?

Av Elin254
3 aug. 2011 10:41
Visningar: 1883
Jag och min pojkvän (båda 19 år) har tänkt ta en veckas semester i slutet av augusti. Efter att ha kollat lite faller beslutet på Kreta förmodligen... Vi har kollat på Kato Stalos och på Kalives och kan inte bestämma oss.

Vi vill delvis ha sol, bad och relax, men kunna ta oss in till Chania några eftermiddagar, strosa i staden och kunna handla lite. Sen förmodligen 1-2 utflykter ner söder, med buss eller hyrbil. Inte festa.

Kalives verkar väldigt fint och genuint, men lite krångligt med bussförbindelserna till Chania, eller? Är det väldigt öde och lite långtråkigt om man som vi inte använder hotellområdet så mycket? Finns väl inte så mycket andra orter att ta sig till eller? Vi vill inte känna att det blir för krångligt att ta oss någon annanstans.

Kato Stalos är ju väldigt nära Chania med bra förbindelser, känns som att vi inte "blir fast" där om vi blir rastlösa.. Lätt att ta sig till ställen och hitta på saker, lätt att vandra över till Agia Marina och ev Platanias också om jag förstått rätt.

Är det å andra sidan mindre fint där, eller? Är själva Kato Stalos tråkigt? Hur upplevde ni Kato Stalos?

Några som varit på ett eller båda ställena som kan berätta lite?

Tack!!
7 aug. 2011 18:58
Var i Kato Stalos i början av juni och det var helt ok. Inte så många butiker och restauranger som i Platanias, men man kunde hitta bra restauranger. Egentligen så fortsätter man bara från Kato Stalos mot Platanias och där finns det massor av restauranger på vägen. Stranden var bättre än i Platanias, för här var det sand och inte grovt grus. Bussen gick rätt ofta och man kunde lätt ta sig till Chania, vilket är jätte trevligt, särskilt vid hamnen, och till Platanias. Taxi kostar till Platanias eller Chania 8 euro, buss 1,60 euro.