Karibien med tre barn, 1, 7 och 10 år!

Av Elin77
21 juli 2015 20:55
Visningar: 327
Funderar på att åka till Karibien över jul och nyår, ca 4-5 veckor, med våra tre barn. Det enda fasta vi har är att åka till Tortola där vi har släkt som har ett hus. Sen vill vi fortsätta ut på andra öar. Läser guideboken och på nätet och uppfattar det som att de flesta bor på stora resorts eller seglar och vi är inte intresserade av något av det. Vi vill sola, bada och slappa men även se öarna och hur livet där är. Gärna åka båt mellan de öar där det är möjligt men har fattat att man ofta måste flyga pga avstånden. Tänker hyra bil och köra runt. Tar gärna emot tips om lämpliga öar och hur det kan funka med tre barn!
Av Landl
12 aug. 2015 15:20
Jag var på Bahamas nyligen och på ön Eleuthera. Det är en fantastiskt vacker ö, "rosavit" sand, klarblått vattten. Här brukar kända amerikanska magasin fota sin omslagsmodeller bland annat. Jag rekommenderar Bahamas starkt, dock inte huvudstaden/huvudön Nassau, som är alldeles för turistinfluerad. Dock kan jag tänka mig att hotellen på Nassau passar en barnfamilj bättre, då dessa resorts oftast har mycket roliga vattenland osv. Att bo på ett resort på det sättet kan man ju dock göra lite varsomhelst. Bahamas är unikt på många sätt och bör inte upplevas på det sättet, utan istället borde man åka runt (gärna med bil) för att hitta fina platser.

Den enda nackdelen med Bahamas är att det är ganska dyrt. Boende går dock att hitta för bra priser, men restaurangpriser är ibland dyrare än i Sverige.

Jag bodde på "Unique Village" i North Palmetto Point. En av de finaste platserna jag har sett, om jag ska vara ärlig. Precis vid havet och är generellt ganska tom på människor, vilket gör att man får en känsla av att man verkligen är på en exotisk, ensam ö. Att hyra bil är en lysande idé, då det finns många fina, exotiska platser att besöka runt omkring. Jag tog mig till ön via Nassau med ett litet, charmigt flyg. Det finns också de populära färjorna man kan ta mellan öarna.
Det finns annars flera andra fina öar på Bahamas. Landet består ju trots allt av drygt 700 stycken, där Pig Island är en populär sådan. Där finns de kända grisarna som man kan simma i vattnet med, en sjukt kul upplevelse i sig, som era barn säkert skulle gilla.