Kapstaden 2v med omnejd !

Av Chrivi
28 aug. 2018 18:44
Visningar: 61
Vi funderar på att resa till kapstaden uppleva lite av varje!
safari light som jag läst mig till!
table mountain
vingård
simon town pingviner
addo elefantpark
robben iland
Vilket prisläge är det? Vilken safari ska vi välja kanske 2 n om det är värt? Vart kan man se annorlunda fåglar? Vart hyr man bil priser? Många frågor hoppas att ni orkar svara! Tack på förhand
28 aug. 2018 19:25
Kapstaden är Sydafrikas dyraste stad, men det betyder egentligen inte så mycket. Det finns saker att göra som är gratis och det finns saker som bara de rikaste har råd med. Samma gäller restauranger, det finns billiga men bra restauranger och det finns svindyra restauranger. Ju närmare W&A Waterfront desto dyrare blir det (det finns jättebra och prisvärda matställen i det området med).
När jag var där 2012 så fick jag en tallrik med grillat kött, pommes och en öl för 50 rand (då var förhållandet 1 rand = 0,8 SEK). Saker och ting är generellt billigare i ZA, och har man då en bra växlingskurs så blir det givetvis ännu billigare.

Addo Elephant Park är nice, men eftersom det tar 8 timmar att köra dit så bör ni räkna med 2 övernattningar i det området, minst, så att ni får åtminstone en heldag i parken. Sen vet jag att det finns andra privata parker närmare Kapstaden också men vet inte om de är bra.

Åker ni till Addo så passa på att stanna till i Gaansbai och "dyk" med vithajarna.

Jag måste dock rätta dig, "vingårdAR". Man kan inte bara åka till en vingård. Man åker till olika! :)
Några tips: Tocara, Villiera, Simonsig, Laibach, Diemersfontein, Marianne Estate.

Restauranger att gå till finns det gott om på Long Street, men jag kan även rekommendera en indisk restaurang som ligger på Main Road och jag tror den heter Shawarma Express.

Sen kan jag rekommendera att ni tar vägarna norrut mot Saldahna Bay och Langebaan. Där går det att bada i Atlanten utan att frysa ihjäl! :)

Vad gäller hyrbil, jag hyrde 5-6 dagar på Hertz och det kostade väl runt tusenlappen per dag om jag minns rätt. Tänk på att de kör på "fel sida av vägen" och innan ni ens rör bilen, gå runt den och fotografera den samt påpeka alla synbara defekter ni kan tänkas hitta. Det är många som åkt på att betala för gamla bucklor!