Kapstaden!

Av Vicci89
2 nov. 2011 10:04
Visningar: 909
INGEN SOM SKA TILL KAPSTADEN I FEB- MARS? hehe hör av er!:D
någon som har något tips vart man kan bo eller göra där?
har nämligen köpt flygbiljett men inget mera hehe
Av Annl
3 nov. 2011 18:39
Hej,

Ta kontakt med Minna på Sydafrikabloggen - hon driver en resebyrå där nere och har jättebra koll på läget och kan hjälpa dig med att boka boende och komma med tips på vad du kan göra.

Jag har varit i kontakt med henne och hon är riktigt duktig och har bra koll.
Av Vicci89
4 nov. 2011 09:22
tack på förhand ska kolla upp det:)
30 nov. 2011 16:02
Hej Vicci89!

Ett tips är att besöka det exklusiva botiquehotellet Le Quartier Francais som ligger i vackra Franschoek Valley. Hotellet är känt för sin fine dining restaurang The Tasting Room och som bland annat erbjuder en exklusiv avsmakningsmeny.
http://www.lqf.co.za/en-us/index.htm

Ett annat tips är att besöka Sydafrika äldsta vindistrikt StellenBosch som anlades för över 320 år sedan. De arrangerar även helikopterfärder som ger fantastiskt härlig utsikt från ovan över vingårdarna. http://www.wineroute.co.za/

Ett sista tips som inte kostar skjortan är att spana in de otroligt söta minipingvinerna i Simon’s Town. Här är några Bed & Breakfast om ni vill övernatta: http://www.simonstown.com/listings/accom/babs.htm

Hoppas att tipsen kan vara till inspiration?

Trevlig resa!

Hälsningar,
Jeanette på Resfeber
Av Bibby
6 dec. 2011 02:13
Skot dig sjalv ar mitt tips. Finns massa att gora men du kan boka det mesta pa plats. Safaris, etc, bara att soka pa natet samt fraga hotellets concierge, det ar ju deras jobb, eller hur? ;)

Lycka till, jag hade en fantastiskt upplevelse i Kapstaden i ar. Forsok traffa lite lokala personer ocksa. De tog med mig ut pa en grym vinresa.
Av Desires
6 dec. 2011 18:45
Kapstaden är en underbar stad!
Tycker du ska ta dig till Stellenbosch och besöka vingårdarna där (några alla fall..) Vi hyrde en privat chaufför o guide som skjutsade runt oss till flera olika vingårdar, det var jättetrevligt! Provade viner på samtliga gårdar samt åt en suverän långlunch på en av vingårdarna, både maten och vinerna är superba i Sydafrika!
Missa inte Table Mountain, Camp Bay och Boulders Bay (med mängder av små söta pingviner), du kan ta dig till alla dessa ställen med jump on/off bussarna.
Ja Minna vet det mesta om Sydafrika, här är hennes trevliga blog om Sydafrika http://www.minna-sydafrika.blogspot.com/

Om du vill kan du se många foton o mer tips på min reseblogg http://www.desires.se/#post45
Av Vicci89
9 dec. 2011 14:24
tack för alla tips:D
längtar tills feb när jag ska åkaD:D:D