Kanarieöarna i början av januari

8 sep. 2011 09:53
Visningar: 3229
Funderar på att åka till Kanarieöarna i början av januari, Amadores för att vara mer exakt. Hur är vädret då? Är det möjligt att sola och bada?
8 sep. 2011 10:29
Citerat från marialindvall:
Funderar på att åka till Kanarieöarna i början av januari, Amadores för att vara mer exakt. Hur är vädret då? Är det möjligt att sola och bada?
Vattentempen ligger runt 18, lite svalt på kvällarna men varmt på dagarna om solen är framme gissar på drygt 20 i skuggan ungefär. Det kan vara ganska blåsigt också. Sen beror det till stor del om tur eller otur som vanligt med vädret :-)
Av Sugus
8 sep. 2011 18:25
Har haft allt mellan 14 och 38 i januari. Dock aldrig regn, som tidigare skrivits räkna med ca 18 i vattnet men beträffande vädret så är det omöjligt att sia...........
8 sep. 2011 20:15
Jag har firat nyår på Kanarieöarna, vår vecka där var för sval för min del. Max 20 grader på dagen och vattnet var kallt ca 15-16 grader. Inget för mig.
Kvällarna kändes faktiskt skönare än dagarna.
Av Mariab
10 sep. 2011 06:39
Vädret är lite kallare än normalt, men dock väldigt likt den svenska sommaren. Tempraturen ligger runt 20 grader. Vattnet är kallt och graderna ligger runt 15-16. Som sagt var sâ kan man ha tu eller otur med vädret.
Amadores är en fin plats för bad. Ligger lugnt och bra till, men ändâ nära till Puerto Rico centrum.
11 sep. 2011 10:54
Som skrivits tidigare omöjligt att säga vad det är för väder men det är ju som kallast där då men med rätt vindar och litet tur så kan man ofta få 22-24 grader i luften och 20 grader i vattnet, det passar mig kanon medans andra tycker det är för alldeles för kallt,faktum är att de inte skiljer så mycket i havstemperaturen under året det är mer vindarna som är avgörande det är det indrivande ytvattnet som avgör badtemperaturen i badvikarna,sen blir ju naturligtvis ytvattnet klart varmare sommartid när det är 28-30 grader i luften än om det är 20-22 grader vintertid.

Personligen tycker jag att november eller mars är bättre månader att dra till någon Kanarieö men visst funkar det även i januari om man tycker svensk sommar är helt ok, ett tips som är lång ifrån unikt är ju att de södra delarna på öarna ger helt klart de flesta soltimmarna speciellt vintertid, de norra orterna är ju mer lämpade som sommarresmål om det är sol o bad som gäller.

I övrigt finns ju massor att uppleva på alla kanarieöar även utanför badstränderna om man känner att det inte är alldeles lyckat badväder nån dag,resan behöver ju inte bli helt misslyckad även om det inte är jättevarmt nån dag.
Bosse