Kalifornien. Highway 1, Bila m tre barn

Av Icanica
12 aug. 2014 21:16
Visningar: 1074
Vi planerar en Kalifornienresa juni-2015.
Vi tänkte bila San Francisco - Los Angeles- Las Vegas

Vi har tre barn som kommer att vara i åldrarna 8, 12, 15 år.
Just nu funderar vi självklart på vilken ungefärlig rutt vi skall ta. Vilka ställen som är värda att stanna på osv.
Vi funderar också på själva bokningen av boende. Skall man boka allt i förväg, eller vågar man släppa det och boka under resans gång.
Eftersom vi har tre barn funderar jag också mycket på huruvida man kan komma undan med att boka enbart ett rum (vår yngsta kan ju sova i vår säng)
Skulle ju vara toppen att få tips från barnfamilj med erfarenheter av en liknande resa. Tips på hotell/motell är också välkommet.
Av Birgere
12 aug. 2014 23:14
Vilken rutt ni ska ta o vad ni bör se o göra finns massor skrivet på forumet.

Betr rum så år mitt råd att satsa på två rum med vardera standard queen sängar.
Ni är ju 5 pers så ni behöver 5 sängplatser. Även om något hotell skulle se mellan fingrarna så kan man inte sova 3 pers i en queen säng. Så låt ungarna ta ett rum med 2 queensängar och ni tar ett med en kingsäng.

Tänk på att ni behöver hyra en Full SIze SUV för att få plats med er själva och bagage.
Vi brukar antingen boka en del hemifrån och/eller så bokar vi via nätet under resans gång. Att åka runt o leta Hotell är dyrt o dödfött.
När vi åkt med ungarna och behövt dubbla rum så har vi oftast bokat via Hotwire för att hålla kostnaderna nere.
Av Henke82
13 aug. 2014 05:48
Hej

Vi gjorde exakt denna resa förra hösten 2013 med 3 barn , dock i lägre ålder 5,7,8

Vi flög till SF och stannade där i 5 nätter , Alcatraz , Muir Woods ,Chinatown osv osv , därefter bilade vi ner HW1 och stannade 1 natt i Santa Cruz ,1 natt i Monterey där vi besökte Monterey Bay Aqarium.

Vidare till Santa barbara för 1 natt och sedan 2 nätter i Hollywood med besök på Universal Studios , samt bad vid stranden på Santa Monica Beach .

Därefter 3 nätter i Anaheim och Disneyland samt att vi åkte in till LA igen för att se NHL i staples center .

Sen bilade vi till Las Vegas för att avsluta 9 nätter där , vet att många tycker att det inte behövs så mycket nätter i LV men jag har vart där förut och gillar naturen runt omkring , har man hyrbil så är utflykter till Valley of fire , Hoover dammen , Death Valley samt Las Vegas ski&snowboard Resort helt grymma
naturupplevelser.

Vi hade allt boende bokat och klart innan vi åkte just för att slippa leta boende sent på kvällen med 3 trötta barn , men med dagens appar osv så är det enkelt att hitta och boka på vägen , vi tyckte dock att det var skönt att ha det betalt och klart .

Det där med att ha 1 barn i sängen var lite krångligare i Vegas om man bokade ett enkelt rum med dubbla sängar då dom hade brandförsäkringsvillkor att man max fick vara 4 pers i ett sådant rum , mycket här i världen är uppbyggt för en familj med 2 barn :-)

Vi valde att lägga flera nätter efter HW1 då det var lite av resans huvudmål , det vi skulle ha ändrat på är boendet i centrala Hollywood då det inte var något som upplevdes som tryggt eller speciellt roligt .

Skall verkligen försöka ta mig i kragen i helgen och skriva en reseberättelse om denna Roadtrip så får du lite mera och läsa .

Vill du veta mera utförligt så kan du skicka PM till mig angående boende osv .