Kalifornien allmännafrågor, budget, boende, sevärdheter

Av State10
9 nov. 2015 23:55
Visningar: 863
Tjenare.
Tänkte dra en trip till kalifornien och har lite frågor innan dess. Tanken är att vara där 3-4 veckor, tänkte landa i Los angeles och vara runt omkring lite sen sista veckan vara i San francisco. Är inte kräsen när det gäller boende bara det är någonlunda ok. Så har lite allmänna frågor som säkert har ställts tusen gånger.
1. Vad kostar ett billigt boende?.
2. Äta ute frukost, lunch middag, kostnad?.
3. Tips på hur man kan ta sig till San francisco?.
4. Ta sig runt till olika städer?. Hur är det med bussar/tåg.
5. Kostander för att åka buss/tåg?.

Säkert glömt nåt men har du tips på saker, eller vill komma med lite allänna förslag så gör de gärna.
10 nov. 2015 19:15
Vad gäller boende är det väl bara att googla för att se var priserna ligger ungefär. Mat beror såklart på var ni väljer att äta. Det kan variera från kanske 200 kr till 1000 kr för en dag beroende på om det är McDonalds eller en bättre restaruang som gäller. Personligen tyckte jag att det var relativt dyrt att äta ute när jag var i USA i somras, men det går såklart att dra ner på kostnaderna en del om man bara vill.

Det är rekommenderat att hyra bil när man är i Los Angeles. Staden är stor och kollektivtrafiken bristfällig. Det är också ett ypperligt sätt för att ta sig runt till andra städer i området så som San Francisco, San Diego och Las Vegas.
Av State10
13 nov. 2015 22:07
Har gjort det men tänkte att någon kanske kunde komma med något mer konkret svar. Som har varit där och bott och levt under lägre kostnader.
Okej tanken är väl att försöka undvika att bara äta snabbmat. Men behöver inte sitta på någon fin resturang utan nöjer mig med vanlig standard. Hur man nu ska förklara det. Te.x som en lunchbuffe i sverige på ett vanligt hak.

Okej då blir det förmodligen bil som säger.
Av Daytona
13 nov. 2015 23:04
Googla de olika restaurangernas menyer så får du ett hum om hur mycket det kostar;

Några exempel;

Frukost; dennys och IHOP ( serverar mat 24 h )

Lunch; Olive Garden

Middag; Applebees , Outback Steakhouse

Bara en bråkdel av det som finns men det är rätt enkla restauranger ( kedjor) med schysst mat till ok priser, sedan finns förstås både billigare och dyrare. Billiga burgare finns överallt...

Har du ett boende med litet kök/pentry så sparar du ju en hel del på att göra frukost själv.
Av Marulk
14 nov. 2015 11:29
Bästa sättet att hålla nere matkostnad är att försöka få boende med ngn typ av minikitchen o därmed fixa tex frukost o middag själv. Lunch kan inhandlas utmed vägen. Se till o investera i kylväska så snart ni landat. Bra att ha o hålla dryck o lunch kyld.
15 nov. 2015 08:49
När vi var i Kalifornien märkte vi av dyrare matkostnader p g a att dollarn var hög. Det skilde över två kronor sedan vi var där förra gången.

Ett sätt vi gjorde för att hålla nere matkostnaderna vissa dagar var att handla på matvaruaffärer. Vi köpte sallad, sushi och annat som vi åt kallt eller om vi hade mikro eller liknande på rummen värmde vi maten där. Ibland när vi åkte runt stannade vi på Subway och köpte en macka och dryck, också ett billigare alternativ än restaurang. Som sagts tidigare billig snabbmat finns det gott om.

Dennys har inte bara bra frukost, de har också bra och god mat till lunch och middag. De har bra priser.
Av State10
17 nov. 2015 13:03
Tack för alla svar definitivt nåt jag ska kolla upp och tänka på.
Av Ales
28 nov. 2015 16:32
Hej,
vi kommer precis från Cali och har haft en fantastiskt resa. Det som jag tyckte var mindre positivt är att matkostnaden var så mycket högre än sist vi var i USA (2014)
Så mitt råd till dig är att visst äta ute - men kankse inte varje dag.. Vi handlade mat - på deras livsmedelsbutiker och hade picknicks ute istället.. Mycket billigare och godare ( tyckte inte om pommes och friterat) Så tex Ralphs, Albertsons, Publics mm beroende på var ni är.. Allt från stekt kyckling till sushi erbjuds! och färsk frukt!
Jag kan definitivt inte rekommendera Danny's eller IHOP.. men det är vår åsikt..
Ha en härlig resa.
Lejla
Av State10
18 apr. 2016 00:56
Tjenare.
Ja man vill ju inte äta ute varje dag blir tråkigt i längden.
Tackar för tipsen nåt jag ska tänka på
19 apr. 2016 20:55
Hej.
Själv letar jag privata boenden, ex Airbnb, där jag har möjlighet att laga både frukost och middag. Vilket håller ner matkostnaderna.
Att bo privat så medför det att du ka få bra tips på var lokalbefolkningen äter, bra mat till bra priser.

Jens
Av State10
26 apr. 2016 20:21
Har tänkt lite på privat boende. Men kommer fara runt en del och kanske inte veta vart man hamnar. Och tänkte ifall någon bott på motell eller liknande och har erfarenhet från de. Vill kunna åka runt utan ha planerat att stanna just i den staden.
2 maj 2016 06:30
Boende söker du på Trivago.se, eller momondo.se, sök på staden du vill besöka och sortera efter pris så ser du vad boende kostar och välj ett boende som inte bara har 1:or i betyg. Vi lever i internet världen, all info finns vid tangentbordet. Lägg ner några timmar på Tripadvisor på de ställen du tänkt besöka så har du allt från boende, mat, sevärdheter med betyg på allt du vill göra. Hyrbil kollar du på flera siter typ Cheap rentalcars, autoeurope, cartravler, expedia, finns mängder så det kan ta sin tid innan man hittar lägsta pris och man jämfört att de försäkringar man behöver ingår för där finns många fällor att gå i som även kan drabba den erfarne resenären har jag lärt den hårda vägen..........
Hotellen har oftast gratis avbokning och detsamma gäller hyrbilar så boka och hittar man en bättre deal är det bara att avboka fram till 48 timmar.
Av Daytona
2 maj 2016 07:42
Vi har ( efter råd från andra) bokat ett motell i Los Angeles ( för 3 nätter) Travelodge Vermont/Sunset heter det och ska då enligt tips ligga bra till för det vi vill se i den delen av LA.
Kolla in det, finns kylskåp/micro/bryggare på rummen- vilket är perfekt för att göra egen frukost och man sparar då en bra slant. Och vill man så kan ju köpa färdigmat att värma i micron till lunch eller middag också
Av State10
6 maj 2016 21:44
Tackar för tipsen ska spåna lite i det hela och försöka hitta det som passar mig bäst