Kalifornien

Av Damt
7 juli 2013 14:30
Visningar: 641
Hej,
Vi är en familj med 2 tonårsbarn 16,17 som tänkte åka till Kalifornien nästa sommar 2014. Vi hade tänkt oss vara borta i 3veckor. 1 vecka i San Fransisco därefter bila ner till LA med några övernattningar på vägen. Vi tänkte bo i Sancta Monica c:a 1 vecka. Vi funderar på att åka till Gran Canyon och LV men det verkar vara såååå varmt. Vi åker någon gång i början av juli. Jag klarar typ 30 gr men är det 35-40 grader varmt blir det väldigt jobbigt. Hur varmt är det egentligen på dessa platser under juli månad ? Jag förstår att det finns AC både i bil och på hotell men ska vi hoppa GC och LV pga värmen?
Tacksam för svar!
8 juli 2013 07:39
Hej!
Vi är på vår roadtrip i Californien nu, förra veckan var vi i LAS Vegas. Det var 47 grader!! Det var varmt! Man orkar inte vara ute så mycket. Nu är vi i Los Angeles, mer behaglig temperatur. På,tisdag drar vi till Honolulu.
Jag svarar gärna på frågor om du undrar om något.
Hälsn. Susanne
Av Damt
8 juli 2013 08:55
Har ni varit i Gran Canyon?
Av Damt
8 juli 2013 09:56
Vore kul att höra hur er rutt ser ut och vad du tycker varit bra eller mindre bra.
Honolulu verkar spännande.
damt:)
Av Marulk
10 juli 2013 10:06
Hej, just åter från en 3v rundtur i del av västra USA. Vi har fokuserat på diverse Nationalparker.
Det är varmt i Californien, Nevada, Arizona, Utah så här års. Betänk att mycket av dessa områden är öken.
Vi hade "turen" att det bara var 44C när vi passerade igenom Death Valley, veckan efter över 50.
Det enda turistmålet du nämner ovan som är svalt är just San Francisco som håller runt 20c så här års. Dessvärre innebär det även dimma.
skriv gärna om du har ngr frågor kring detta område då vi har det i färskt minne

Go tur!
10 juli 2013 15:55
Hej Damt,

Jag reste runt i Kalifornien och Las vegas förra sommaren och ja, det blir väldigt varmt! Las Vegas var runt 40+ grader när ni var där under juli, vet inte om det alltid är så eller om det var extremt varmt just då. Men eftersom det är så torrt i Vegas så känns det inte som 40 grader enligt mig. Det känns mer ungefär som 30 grader, därför är det viktigt att dricka vatten hela tiden för man glömmer lätt bort hur varmt det egentligen är. Är det inte för varmt för er så ta en resa dit, det är riktigt kul! Passa även på att besöka Death Valley ifall ni ska åka dit.

Annars kan jag varmt rekommendera Santa Barbara också, riktigt fin stad! Bilvägen dit från Los Angeles har helt fantastiska vyer också, riktigt häftigt.

Hoppas det hjälper.
10 juli 2013 16:15
Om ni ska till grand canyon kan jag rekommendera yavapai lodge för övernattning.
Väldigt mysigt ställe.
Av Damt
10 juli 2013 19:51
Tack för alla svar kanske skulle funka att åka till GC i alla fall då om värmen inte känns sååå het. Får se hur det blir. Tack för tips på boende.
11 juli 2013 05:02
Vi skippade G C denna gång. Körde LA till San Fransisco körde sedan highway 1 ner mot LA och sedan LAS Vegas. Var där 3 nätter sedan 6 nätter i Los Angeles. Hann med jättemycket, men vi är 4 vuxna. Jag rekommenderar att ni bokar hotell hemifrån då det blir dyrt att bara stanna längs med vägen.
11 juli 2013 05:06
Missa för allt i världen inte Universal. Vi hade så kul där. Boka biljetter till Alcatraz i god tid. Jag skulle boka en vecka innan resan då var allt slut. När vi kom till SF så sa alla att det var omöjligt med biljetter men vi hade tur då en dam sålde sina biljetter till oss, då de fått förhinder. OBS, billigare än ordinarie pris. Men sån tur kan inte alla ha...
Av Damt
20 juli 2013 18:26
Hej igen,
Nu har vi nog bestämt att åka till Cran Canyon. Jag undrar om det är någon som har gjort en helikoptertur och vad ni tycker om den? Vilken ska man välja ?
Hälsningar
Damt
Av Henke82
23 juli 2013 16:45
Hej

Jag var till Las Vegas förra året i september och besökte Death valley och Grand Canyon , jag är en värmekänslig blek svensk men dom 44 grader i Death valley stog jag ut med , det känns inte så varmt som det gör här hemma , mycket pga av att det är så torrt !
Så avstå inte LV pga av värmen !
Vi hade lite ont om tid så vi flög helikopter till Grand Canyon och det var riktigt häftigt ! Kan kolla vad vårat bolag hette om du vill ?? Vi var mycket nöjda iall fall !

27e september flyger vi till San Fransico och bilar sedan Highway 1 ner till Los Angeles med stopp för boende i Santa Cruz , Monterey , Santa Barbara sedan Hollywood och vidare till Anaheim och Disneyland för att avsluta i just Las vegas ! Vi blir borta i 22 dagar så precis som ni tänker er ca 3 veckor !

Missa inte Hoover damen när ni är i Nevada !
Av Damt
23 juli 2013 21:24
Tack det låter intressant . Vill gärna veta vilket företag ni åkte helikopter med.
Hälsningar
Damt
Av Damt
23 juli 2013 22:14
Tack,
Vilken tur är bäst north canyon eller majestic tour? Vilken åkte du?
Av Damt
29 juli 2013 20:04
Hej igen,
Funderar nu på boende i San Fransisco. Har hittat en lägenhet på homeaway i telegraf Hill. Är det någon som vet var det är bäst att bo i San Fransisco?
Damt