Jul och nyår i Thailand

17 apr. 2018 20:50
Visningar: 506
Hej!
Vi är ett gäng på 8 personer (5 vuxna, 3 barn på 8,13,16 år) som vill resa till Thailand över jul och nyår. Vi kommer troligtvis landa i Phuket men är inte så intresserade av de stora och kända turistorterna där utan vill hitta något lite lugnare men som ändå inte helt öde. Ska finns bra restauranger och fina stränder och gärna lite marknader/shopping på avstånd. Vi ska vara där i 14 dagar och funderar på att vara på två ställen. Vi har tittat lite på Koh Lanta och Khao lak. Vad rekommenderar ni?
Av Erik777
18 apr. 2018 11:14
Koh Lanta har jag ingen erfarenhet av.

Khao lak har fina stränder, finns en liten marknad i Khao lak och större i Nam Khem och Takua Pa.
Jag gillar inte Khao Lak av den anledningen att allting är långt bort, men det är ändå inte ett dugg lantligt och idylliskt. Det har turistgettots alla nackdelar, fast man måste fortfarande åka taxi eller mc överallt.

Jag skulle hellre välja något mindre ställe norr om Khao lak. kanske i närheten av Nam Khem.
18 apr. 2018 11:43
Vi älskade Koh Lanta! Vi bodde på Klong Dao beach men kanske att Long Beach var lite vackrare. Det var väldigt mysigt på stränderna på kvällen, mycket restauranger med "sand mellan tårna känsla" och lyktor i träden. Bor man på någon av dessa stränder har man också närheten till Saladan där det finns shopping!
Av M4sta86
18 apr. 2018 16:53
Vart i Khao Lak 2 gånger. Vi bodde ca 1-1,5 mil norr om Khao Lak vid white sand beach.. Otroligt mysigt och fina stränder..sen ville man gå på marknader osv var det bara hyra moppe och köra in till Khao Lak..tar inte lång tid och raka spåret rätt till centrum.. I området där vi bodde finns iallafall ett 10-tal restauranger vid stranden, khao lak har större utbud..
Av Monki66
30 maj 2018 10:33
Koh Lanta alla gånger. Underbar ö :) Där finns det ni söker för er alla.

Varför inte kombinera Lanta och avsluta med någon lugnare strand på Phuket.

Det tar ca 4 tim med färjan och 1,5 tim med speedboat att ta sig dit. De stannar halvvägs på Phi phi för att lämna och plocka upp folk. (se tex "andamanferryservice")