Jul och nyår i Florida.

12 aug. 2013 16:05
Visningar: 1459
Hej,

Är mitt uppe i planeringen av familjens resa till Usa och närmare bestämt Floridaområdet, nu i vinter. Tanken är att vara borta från 20/12-5/1. Alltså två veckor. Vi landar i Fort Lauderdale eller Miami. Vi är mor, far, 20åring samt 12åring.

Sist vi var där så bilade vi runt i Florida i 3v och hyrde privata lägenheter på tre olika ställen. Vi var på Disneyland och alla de grejerna man "måste" göra. Bilade även hela vägen ner till Key West som var helt fantastiskt. Men nu vill vi bara slappa på något fantastiskt ställe.

Så, underbara vita stränder, shopping (måste förbi sawgrass mills i alla fall!) och ja, bara tips på vart det är smartast att bo för detta. Vi vill hyra hus eller lägenhet! (för detta gäller väl homeaway.com el. liknande, men det tar vi senare om ni inte har något bra tips på även det!) Kanske kan vi bo en vecka på ett ställe och en vecka på ett annat, men inte mer fläng för boende än så. Alla tips är välkomna o hoppas någon sitter inne med små guldkorn till ställen eller öar.

Har läst mig fram till att det är västkusten som gäller för finaste stränderna, stämmer detta? Även Bahamas finns i tankarna. Perfekt att ta båten från Ft. Lauderdale till Bahamas ju. Vad och hur skulle ni göra? Vi hämtar ut hyrbil direkt på flygplatsen och sover första natten nära flyget. Men sen då.. Behöver inspiration! :-)

Tack o hej
12 aug. 2013 16:28
Så komiskt. Nästan precis som vi skall göra, Samma tidpunkt och och landar i Fort L.
Hoppas ni har bokat flyg! Börjar annars ta slut eller är rätt dyra.
Du har stora barn. Hade satsat på Universal denna gång, riktar sig motr en äldre publik tycker jag,.

Vi stannar i Orlando en vecka och sedan en vecka i Cape Coral. Orlando kan vara kyligt men söderut bör det bli ca 24-25 grader på dagen.
Måste gå men återkommer
12 aug. 2013 16:58
Ha, va roligt! :-)

Vi har inte bokat flyg ännu, men ja, dom börjar bli löjligt dyra just den perioden sthlm -> ft. lauderdale.. Universal var vi på för två år sedan. Så inga fler nöjesparker eller liknande denna gång! Vi vill bara slappa och ha en solsemester nu.
12 aug. 2013 21:48
En sak som ni kanske ska ha i åtanke om badande i havet står på programmet är vattentempen som ju inte är lika hög på västkusten under vintern.

Längst söderut vid Naples är det 19-20 grader medan det på andra sidan i Miami Beach är 22-23 grader vid samma tid. Där har man dessutom allt annat man kan önska, fantastiska stränder, shopping och allt annat i mycket större urval. Förutom Sawgrass Mills kan jag ju nämna Aventyra Malll (större, störst t.o.m. men jag tycker inte man har samma fyndchanser där) Swap Shop (en stor amerikansk fleemarket måste man uppleva och detta äe bland de bästa), Dolphin Mall, Miami International Mall (dessa två ligger nära varandra), Bayside Marketplace (mest för läget och stämningen), The Shops at Sunset Place är också ett trevligt mall Flagler Street i Downtown Miami är också värt ett besök (missa då inte ett besök på "History Miami Museum".

Visqaya Museum and Gardens, Coral Castle, Miami Science Museum, Zoo Miami, Miami Seaquarium, Jungle Island, Holocaust Memorial (väldigt speciellt och tankeväckande plats att ta en stund och bara vara) är några saker värda att besöka.

Flyget är det verkligen hög tid att boka, skulle väl egentligen varit gjort för några månader sen ;-) Priserna ligger väl ungefär på det dubla mot vad man brukar hitta vid detta laget :-( Har man möjlighet så sparar man ca. 20000:- på att åka den 17/12 - 2/1 istället.....
Av Pofgla
18 sep. 2013 10:43
Här är en till som kommer att spendera jul och nyår i Florida. Min man och jag återvänder ofta eftersom vi har många vänner där och stormtrivs. Vi har varit över ett par gånger vid denna årstiden och lärt oss att inte ta värmen för givet. När vi var där första veckan i Januari år 2010 var det frost varje natt. Detta är mycket ovanligt men man kan inte vara säker. För att gardera oss denna gång har vi valt en vecka i Tulum/Mexico innan vi landar i Miami. Väl i Florida lämnar vi östkusten direkt. Vi trivs bäst på västkusten och området kring Saraota/Bradenton. Paradiset på jorden heter Anna Maria Island. Underbara stränder, trevliga restauranger och mysiga små butiker. En gratis Trolley kör runt ön om du vill slippa bilen. Jag rekommenderar Bradenton Beach och att bo på Bridgewalk a Landmark resort om man vill ha hotell. Siesta Key i all ära men jag vill även slå ett slag för Lido Key. Lika fina stränder och promenadavstånd till St Armands Cir. som myllrar av restauranger och affärer. Gulf Beach Resort Motel.ligger på stranden, lite slitet men väldigt bra pris.