Jul i London

Av Mene
1 dec. 2013 09:01
Visningar: 2771
Har bokat min första resan till London! Dotter och jag reser den dagen och vi vill uppleva en annorlunda jul à la english Style!
Vi åker precis den 24 dec och jag skulle vilja veta var kan äta just den dagen, och jag skulle vilja ha att kanske någon kan dela erfarenhet om en bra restaurang som jag kan boka i förväg, nåt mysigt ställe och sen vad kan
man göra där borta, lite för sen kanske för Harry Potter tour( allt är fullbokade redan) men alla tips uppkastas!
2 dec. 2013 13:43
24 december är ju inget speciellt i England så du kan äta varhelst du känner för.

Hur gammal är din dotter? Hon kanske skulle tycka det var kul att äta på amerikanska Rainforest Café som är uppbyggt som en regnskog så att man hör elefanter och ibland åskar och regnar det i en hörna osv.

http://www.therainforestcafe.co.uk/

Jag tyckte det var ganska dyrt för vad man fick när vi var där för några år sedan men barn älskar det. De har en stor butik med kramdjur och annat i bra kvalitet också och Shaftesbury Avenue ligger alldeles runt hörnet från Piccadilly Circus.

En kedja i engelska storstäder som är poppis bland både vuxna och barnfamiljer är Giraffe som finns lite varstans: http://www.giraffe.net/

Den 25 december är det engelsk jul och då händer det inte så mycket. De flesta är ute på puben efter att ha ätit och lyssnat på drottningens jultal i TV. Detta är en av få dagar då en del restauranger är stängda till och med i gigantiska London men du kan alltid hitta något. Vill du ha engelskt så kan du kolla vad Browns har. Det är en restaurangkedja som bland annat finns i Covent Garden mitt i centrum och där de har julmeny fram till 17.00 på juldagen om du bokar:

http://www.browns-restaurants.co.uk/locations/covent-garden/festive/
Av Mene
12 dec. 2013 08:31
Tack för svar!! Min dotter är tretton år gammal men jag tror nog att hon skulle gilla en restaurang med gosedjur !! Jag kommer att kolla dina tips. Nåt annat du tror man ska titta där borta?
12 dec. 2013 09:59
En trettonåring skulle säkert uppskatta Madam Tussauds. Ganska turistigt men lite roligt är det även för oss vuxna för det är så kul att se hur alla beter sig bland vaxdockorna. :))) Dock ska du i så fall boka biljetter innan du åker för då blir det betydligt billigare (det är redan en ganska dyr grej) och du slipper de längsta köerna. Enda grejen är att du då måste vara där en specifik halvtimme (som du själv väljer) för att komma in. Först på morgonen brukar vara bra för då är det lite folk. Senare ringlar köerna långa.

http://www.madametussauds.com/London/

Restaurangen jag skrev om ligger i Covent Garden och dit kan ni också gå och kolla på gatuartister som gör knäppa grejer på enhjulingar och annat. Där finns också en liten marknad och diverse små butiker.

Annars gillar min tonåring Camden Market som är en gigantisk marknad med allt möjligt roligt, udda kläder och prylar och billig "gatumat". Det finns massor av marknader men den är nog roligast för en tonåring för hela området är så roligt galet. Se upp för ficktjuvar på bägge de här ställena bara eftersom de är turistiga.

Har hon några speciella intressen? Museum of London är väldigt bra och har en souveniraffär som är mycket roligare än de man ser i gathörnen.
19 dec. 2013 18:10
Missa inte Winter Wonderland i Hyde park, en mysig julmarknad med karuseller, pariserhjul, spökslott, varm choklad och julmusik. Se bilder från när jag var där för tre veckor sedan här:

http://vartskajagresa.blogg.se/

Ha en bra resa!