Jul i Krakow ?!?

23 okt. 2018 21:12
Visningar: 1791
Fundera på att åka på en mini semester till Krakow över jul. Är de nån som har varit där över julen och juldagarna ?? Skulle gärna vilja få lite Info om tex öppettider och sånt, skulle vara tråkigt att komma dit för att inse att de är stängt 2 av 3-4 dagra av vistelsen. Snälla snälla hjälp en förvirrad kvinna 🤪
25 okt. 2018 10:16
Hej!
Vi var där en vecka över Jul för några år sen, inget problem med sysselsättning, inget minne av dötid eller problem med att det var stängt. Fullt upp med Julmarknader, andra marknader, sevärdheter och affärer. Du behöver inte bekymra dig ;)
25 okt. 2018 17:44
Tack så himla mycke floridasidan för informationen!! 👏 hade nästan tappat hoppet för den här resan. Men fick verkligen luft under vingarna igen 😊 så återigen tack så jätte mycke för svar🤩
Av Faalk
25 nov. 2018 16:51
Hej!
Jag ska ditt 20-23/12 så jag hoppas verkligen att det är öppet och finns något att göra :)
Har du hittat något mer? eller bokade du överhuvudtaget?
// Fredrik
27 nov. 2018 22:40
Detta hittade jag på en sajt och Krakow har jag varit i soh det är en mycket trevlig stad. KRAKÓW. Kraków är ett koncentrat av Europa och erbjuder allt från kultur och historia till arkitektur, musik och hantverk.
På Stora Torget här i Kraków finns en av Europas största julmarknader. Marknaden åtföljs av ett antal händelser som julsångframföranden och uppträdanden. Handlarna erbjuder ett brett sortiment av julgransdekorationer, handmålade prydnadsföremål, keramik, hantverk av trä, glas och lädervaror, samt smycken. Här kan du smaka rätter från grillen, t.ex. Oscypki (rökt fårost från området Zakopane) och varmt vin som kallas galiciska (påminner om glögg). Det kommer också att finnas traditionella julgodsaker, såsom nötter, karameller, choklad och traditionella pepparkakor.