Jordnötsallergi

Av Snudas
23 sep. 2012 11:46
Visningar: 228
Hej!
Funderar på att åka till Rwanda, Namibia eller Botswana i vinter. Då jag är allergisk mot jordnötter, skulle jag behöva veta om de använder sig av oraffinerad jordnötsolja i matlagningen i dessa tre länder.

Tack på förhand!

Mvh Moa
Av Annl
23 sep. 2012 13:34
skulle säga att den frågan är helt omöjligt att besvara och att det beror på hur du väljer att resa och bo.

Jag har varit i Botswana och bodde då på oerhört fina och lyxiga lodger där man säkert kunnat ordna denna fråga om den kommit upp men om man bor mera budgetvariant så kanske de inte tar frågan på lika stort allvar det är i alla fall vad jag tror eftersom ju frågan är rätt "specifik".

Ett tips kan ju vara att ta kontakt med en resebyrå om du tänkt att boka med hjälp av en sådan för att kolla. Om du är superallergisk skulle jag dock inte nöja mig med ett svar från dem.
Av Snudas
23 sep. 2012 17:01
Tack för ditt svar! Trodde det framgick av hur frågan var ställd att jag inte uteslutande vill resa med en arrangör och-/ eller bo på lodger.

Inget fel på det sättet att resa, men det är väldigt trevligt att kunna ha så många möjligheter öppna som möjligt och kunna bestämma sig på plats för vad man vill göra. Fördelen med lodgerna är ju som du säger att de kan fixa det mesta.. :)

Blev tvungen att hoppa av en kurs i tropisk biologi i Uganda för några år sedan eftersom de tydligen använder oraffinerad jordnötsolja i matlagningen. Misstänker att detsamma gäller det Rwandesiska köket...