Jobba i Turkiet?

13 juli 2008 23:50
Visningar: 3963
Är det möjligt för två svenska tjejer att "säsonga" i Turkiet, exempelvis i Alanya? Alltså, kan man hoppas på att hitta något jobb när man väl kommer dit, eller är det något som måste ordnas i förväg (är det ens möjligt att få jobb någonstans?)? Frågar av ren nyfikenhet, eftersom vi är två spontana brudar som hade tyckt det var kul att leva ett sådant liv en säsong..
Av Theciis
13 juli 2008 23:57
Ja, de är fullt möjligt. Har själv inte jobbat där men har planer på de inför nästa år och har varit och kollat runt lite på olika resforum. Så visst är de möjligt!

Endel skaffar jobb iförväg och endel söker jobb när dom väl är där nere. Tyvärr så är de nog mest svartjobb så man ska nog vara försiktig så inte "poppo" kommer och haffar en!!

Alanya is the shiiit!
14 juli 2008 00:00
(Vet inte om detta svar hamnar rätt nu, är lite nybörjare på det här forumet.. :-))

Låter ändå bra, tänkte att man ju nästan aldrig ser utlänningar jobba där, utan mest inhemska män..

Jo, kan tänka mig att det är mycket svart.. Vore bra att få reda på vad man ska tänka på och så när man söker jobb, vilka papper och så man behöver..

Yes, kommer därifrån nu för en vecka sedan, eventuellt blir det en till resa i aug/sept! Och så nästa sommar förstås :)
Av Theciis
14 juli 2008 09:41
Det är väldigt dyrt för arbetsgivaren att fixa arbetstillstånd så de är därför många jobbar svart. Men de är ju bäst med ett arbetstillstånd. Kan ni fixa ett jobb med arbetstillstånd är de ju super! De är väl lättast att få jobb där man säljer biljetter till båtturer, beachpartyn osv.

Jag ska ner nästa sept-okt och njuta i ca 2 månader. Vet inte om ja ska jobba än eller bara vara. Det får vi se då de börjar bli aktuellt.Är ju trots allt mer än en år kvar :(
14 juli 2008 10:38
Aha, det är ju sant. Vi får se vad vi hittar då!

Ah.. Vi tar studenten till våren, så vi sticker på obestämd tid då tänkte vi =)
27 aug. 2008 00:15
Hejsan! jag har nyss kommit hem från turkiet alanya efter ha jobbat där i tre månader, ifall du ska jobba i alanya måste du ha ett intyg från sverige att dom godkänder att du jobbar där nere pga att det inte är ett EU land. Plus att du måste ha ett visum som styrker att du kan stanna längre än 3 månader.. Att söka jobb i alanya är faktist svårt, det är inte många som får jobb där nere utan utbildning. Och dom betalar runt 2000kr i månaden och du är inte fri en ända dag om du jobbar på disco eller i bar. Och du jobbar ca 14 timmar om dagen. Nu vet du lite hur det funkar där nere. Hoppas det löser sig, ha det bra // helena
Av Duva71
25 sep. 2008 19:41
hej
turkiet som en paradis..................................TURKIYE BIR CENNET
BODRUM
MARMARIS
ALANYA
DATCA
KØYCEGIZ
AYVALIK
KEMER
MORDOGAN
......................................M.M BETYDER TURKIET
BIR BASKADIR BENIM MEMLEKETIM
(Logga in för att se e-postadress)
gøteborgare
adem
Av Homeros
26 sep. 2008 06:19
Åk till Grekland istället.. Inga papper eller visum utan bara till att dra. Och så är ju den grekiska övärlden mycket vackrare:)
Mycket skandinaver som jobbar där nere och en härlig stämning. Prova Rhodos stad och bargatan där eller kanske Kos!! Det är sant att det inte är samma tryck på Kos som för 5-10 år sen men ingen kan komma och säg att det är dött! Det är schysst party och underbart kul att vara där. Fixa ett jobb på Club Upstairs t.ex. Bra ställe och en hel massa underbara människor som jobbar där.
Bara ett tips.. Ha det gott!!
29 sep. 2008 18:50
Tack så mycket för tipset, ska spana vidare på det! :)
Av Duva71
30 sep. 2008 15:11
söker res kompis till turkiet
antalya-marmaris-baodrum
bgb turk-svensk kille
adem
(Logga in för att se e-postadress)
göteborg
Av Mimi__
4 aug. 2009 08:54
Hej,
Denna sommar har jag vart i Alanya två veckor och har förälskat mig i staden / landet. Just nu letar jag efter jobb och boende i Alanya efter nyår och framåt på obestämd tid.

Är det någon som vet om det går att få tag på jobb och lägenhet eller liknande boende nere i Alanya under vintern?
Och någon som har nå tipps på hur man får tag på jobb, boende och hur man ska gå tillväga?