Jobba i Australien och tillslut hamna på Sri Lanka

15 aug. 2012 12:04
Visningar: 490
Hejsan!

Jag planerar att åka till Australien och jobba runt mars/april nästa år och stanna där så länge jag känner för det. Tänker att jag vill ha ett vanligt barjobb och min första fråga är då om man kan försörja sig på de pengar man tjänar -- för hyra, mat och alla fickpengar? Har någon några tankar på det?
Jag tänkte hyra ett rum i ett 'house share' och bo först i ett strandsamhälle utanför Sydney och sedan röra mig mot Melbourne.

Jag tänkte alltså tjäna så mycket pengar som möjligt INNAN jag åker så att jag inte behöver spara så mycket när jag väl jobbar där. Efter Australien vill jag ta mig från Perth till Indonesien och sedan upp hela vägen till Vietnam och sen genom södra Kina och Tibet, Nepal och Indien för att till slut hamna på Sri Lanka. Jag kan eventuellt tänka mig att flyga Hanoi-Peking-Lhasa istället för att resa över land mellan Vietnam och Tibet. Tänkte göra Perth-Sri Lanka på ca 10 månader. Då är min fråga: Fast många av länderna är ganska billiga (vill leva så billigt som möjligt) så undrar jag hur mycket jag kan räkna med att behöva i reskassan? Jag har vänner och kontakter på vägen och behöver inte boende i Perth, Singapore, Kathmandu, Mumbai och Colombo.

Några andra tips på vägen? Någon som planerar att åka till Australien i mars/april för att jobba och vill leta boende tillsammans? Hör gärna av er!
22 aug. 2012 12:49
Jag var iväg tio månader, jobbade i Australien och reste en månad i Nya zeeland och lite i thailand. Gjorde bara farmjobb och jobbade ca 6 månader av tiden. Efter att ha fått tillbaks min skatt kommer jag hem med ca 20 000 sek mer än jag åkte med. Levde billigt men det går absolut att få ihop pengar där nere om man vill! Fick se allt jag ville i Oz m dykning, regnskogar, outbacken, fraser island/whitsunday segling...
Vilken resa du har framför dig, njut! =)
27 aug. 2012 13:46
Låter underbart!!

Jag ska iväg till Australien nu den 15oktober och har ungefär samma plan som dig, jobba där nere och sen bege mig mot indonesien för lite underbar dykning :) .
Jag var nästan en månad i Indien och jag gjorde av med lite över.. TRE TUSEN!! Sjuuuukt billigt, världens godaste mat för.. ingenting :) men då gillar jag att äta och bo på de billigaste ställena också! Men ja, Indien är riktigt billigt!

Tror du kan räkna med 7-8000 i månade och då lever du gott :) bättre att räkna med för mycket! Tror nämligen du klarar dig på myyyycket mindre än sådär haha.