Jämtlandstriangeln

22 apr. 2021 09:19
Visningar: 91
Jag fick lite feeling på att gå Jämtlandstriangeln och är ledig vecka 19. Hur brukar vädret vara i den delen av landet i mitten av maj? Detta blir min första vandring som kommer göras med tält.

Vad tror ni?
25 apr. 2021 07:03 (redigerad)
Just nu är det mycket snö där. SMHI:s mätstation Storlien i närheten har 100 cm snö. Se också webkameran på Helags som finns on-line. Beror förstås på om det blir jättevarmt om en vecka men annars blir det mycket snö att gå på.
12 maj 2021 13:54
Jämtlandstriangeln är grym! Gick där ganska precis för 1 år sen som relativ nybörjare i fjällen. En av fördelarna med Jämtlandstriangeln är att man kan göra den så enkel eller avancerad som man vill. Allt från totalt ödslig övernattning i tält på kalfjället, till hotellsäng med middag. jag gick dock sista veckan i maj (storulvån-blåhammaren-sylarna-helags-gåsenstugorna-storlulvån) och då hade snön precis släppt. Så om du inte har god erfarnehet från vintervandring i snö miljö skulle jag vänta ett par veckor. Räkna med att det är rejält blött med både vad och blöt led in i juni.