Jag vill ha semester NU! Men vart skall jag åka???

3 mars 2010 21:11
Visningar: 4434
Hej,
jag vill ha semester nu - eller i nästa vecka i det minsta. Några dagar eller max någon vecka på ett lugnt ställe där man inte fryser. Jag vill inte åka mera än några timmar typ en halv dag från västkusten med bil, båt eller flyg. Och jag vill ha god mat, någon trevlig mataffär och gärna hav eller sjö nära. Lugnt skall det vara också.

Nu har jag letat överallt men hur hittar man ställen att åka till när man inte har bestämt avresedatum eller land? Kan någon hjälpa mig?
Av Elgona
4 mars 2010 10:38
Jag rekomenderar dej att ta en resa till Azorerna eller madeira,där är det lugnt....
växtligheten är enorm o så vackert där är....
lycka till
4 mars 2010 10:50
Citerat från elgona:
Jag rekomenderar dej att ta en resa till Azorerna eller madeira,där är det lugnt....
växtligheten är enorm o så vackert där är....
lycka till
Azorerna finns dock inte från Göteborg om du ska åka charter.
4 mars 2010 19:37
Jag var inom en resebyrå idag och det enda de hittade var resor till storstäder eller till Egypten. Det fanns inga andra resor kvar - eller resor med rimliga priser kanske det var. Men till Egypten får jag nog åka ensam och det är inte så kul.
Hon föreslog att vi kunde köra bil till Polen - Gdynia, Gdansk och Sopot och så ta in på något spa-hotell där. Hur är det? Det behöver inte vara så varmt på resmålet men jag vill inte frysa under promenaderna bara.
11 apr. 2010 09:18
Vad trist att du får åka ensam om du åker till Egypten. Jag skall till Egypten den 8 maj, till Hurghada. Det är tredje gången. Det är så underbart där. Mitt favoritresmåk faktiskt. Trevliga serviceinriktade människor, bra bokning, noggrann städning och bra prisläge. Vad mer kan man önska?
11 apr. 2010 10:48
Det blev en riktig trevlig bussresa till Prag till slut. Vi åkte med Scandorama och det var inte alls så jobbigt att åka buss som jag trodde, det var paus efter ett par timmar hela tiden - antingen färja, bussfika eller lunch. Hotellet i Prag var inte så bra (dålig frokost och små rum) men det låg centralt precis vid Palladium och man hade gångavstånd till det mesta. Prag var en spännande stad och de (få) tjeckerna jag mötte var mycket hjälpsamma och trevliga så vi åker nog dit igen vid tillfälle.
Av Erkan
13 okt. 2010 11:38
många av charterföretagens internettjänster har en funktion som heter typ "öppet avresedatum" du kan alltså välja ett avresedatum och sedan få träffar ett par dagar före och efter det valda resedatumet.

vill du åka med kort varsel kan du också välja att söka på sista minuten/ restresor från en viss avresedestination, så får du upp allt som finns ledigt från den avresedestinationen ett par veckor framöver till alla möjliga resemål.

hoppas du finner något som passar!
13 okt. 2010 20:16
du kan hänga på mig.. jag har bokat en resa till hurgahda i egypten den 5 nov - 12 nov... jag har ett rum på hotel triton empire och vi kan säkert boka om resan så du kan bo med mig.. blir ju billigare för oss båda då.. jag reser med 2 kill kompisar fast de har ett annat hotell i närheten så vi kommer att ha skitkul tillsammans.. här av dig..

(Logga in för att se e-postadress)
13 okt. 2010 22:19
Vad trevligt! :-)
Men jag skrev det här i mars och har hunnit åka båda till Rhodos och Azorerna sen dess - och så till Prag på bussresan som jag berättade om längre upp i tråden. Nu funderar jag på en jul och nyårsresa i stället! Och det är lika svårt nu :-)
Konstigt det där - när jag nu har möjligheten att åka vart jag vill så lyckas jag inte bestämma mig. Just idag känns Portugal som ett bra alternativ men vi har funderat på Spanien, Turkiet och Marocko också. Marocko går nog bort pga Väst-Sahara-politiken tror jag.