Italien- milano - gardasjön, cinque terre

Av Ell2014
11 juli 2019 11:14
Visningar: 580
Hej på er!
Jag och min sambo ska åka till Italien i början på augusti i sommar. Vi landar i Milano och tänker sova där två nätter. Tips på härliga sevärdheter, mysiga områden?
Därefter ska vi åka tåg vidare till antingen gardasjön eller comosjön? Vilken av dessa bör vi satsa på?
Sedan tänker vi fyra dagar i cinque terre. Tips på vilken av byarna vi ska på bo? Vad kan vi hitta på där förutom att vandra och bara äta/dricka gott?

Tacksam för alla tips!
12 juli 2019 14:21
Hej!

Vad mysigt med Italien! Jag och min man var där nu i juni på vår bröllopsresa. Då var vi i Cinque Terre och bodde i Monterosso, vilket vi skulle rekommendera att göra. Den byn är lite större än de andra och gamla stan var fantastiskt mysig. Alla byarna har sin charm och är väl värda ett besök. Som du skriver är det vandring och mat som står i fokus i Cinque Terre, men ta gärna en båttur också. Vi besökte Porto Fino och tog sedan båten tillbaka till Santa Margherita Ligure innan vi åkte tåget tillbaka till Monterosso. Det går väldigt smidigt att åka tåg mellan alla byar och även byarna och städerna utanför Cinque Terre.

Förra året, även det i juni, var vi till Gardasjön. Vi bodde fyra nätter i Malcesine och tre nätter i Sirmione. Detta tycker vi var en bra mix, Malcesine med sina berg och Sirmione med lite mer lyx. Vi besökte även en vingård när vi bodde i Malcesine. Där hade vi bil men den återlämnade vi när vi kom till Sirmione.

Både till Cinque Terre och till Gardasjön landade vi i Milano och det gick smidigt att ta oss till de båda ställena.

Kan varmt rekommendera både Gardasjön och Cinque Terre, men tror säkerligen att Comosjön är lika vackert.

Trevlig resa!
13 juli 2019 13:37
Jag vill också rekommendera Gardasjön som är ett av mina absoluta favoritresmål. Jag har inte besökt Comosjön än men har det på min bucketlista - säkert jättefint där också! Fördelen med Gardasjön är att det finns såå mycket att göra .. förutom allt det vackra. Läs gärna och se bilder för inspiration o tips på

https://www.evas-restips.se/gardasjon/