Italien; Florens - Toscana - Cinque Terre - Milano

14 juli 2011 11:28
Visningar: 10669
Hej,
Vi är 2 pars som åker 21 juli-11 till Italien. Vi flyger till Pisa sen är tanken att vi ska ta oss med hyrbil, buss eller tåg runt omkring våra huvudmål som är Toscana och sedan väst kusten upp mot Cinque Terre för att sedan åka hem från Milano. Vi vill se, uppleva, äta så mycket som möjligt på dessa 10 dagar som vi ska vara borta.
Är tacksam för massa förslag som man bara inte får missa, se värdigheter, badplatser, mat, vin, billigt boende (vi gör en lågbudget resa och är inte rädda för vandrahem eller liknande), shopping m.m. allt! :)
14 juli 2011 19:25
jag och min sambo var i Toscana i april i en vecka. Kan säga att det är en bra ide att åka 10 dagar, det finns ju så mycket att se!

Pisa gillade vi! Alldeles lagom stor stad och gemytlig. Florens var också helt underbart, men Siena är en riktig turistfälla! Samma gäller San Gimignano, satsa på Volterra istället, superfint stad med små trånga gränder. Nu vet jag ju inte om ni kommer att åka åt det hållet, men den lilla vägen mellan Florens och Siena, då man passerar Greve in Chianti var full med små vingårdar! Jag drack inte för att jag är gravid, men massor av ställen fanns!

Bra att ni tänker åka lite budget style, pengarna försvinner lätt. Rekomenderar STARKT vårt hotell i Florens som hette något liknande Star Hotel 4 stjärnigt för billig peng, gratis parkering, superbra frukost, JÄTTEBRA standard på rummet och trevlig personal.

Hoppas att ni har det super!
Av Zenzera
15 juli 2011 02:47
Hej,
Jag och min sambo har liknande resrutt och reser den 31/7 men hittade inga bra priser för flyghem från Milano . Så en dag i Pisa är kanske ett måste, sedan tar vi tåg till La Spezia/Cinque Terre och ska vara där 5nätter. Det var svårt att hitta lediga boende ute i byarna men efter mycket letandet så hittade tillslut en lägenhet i byn Corniglia, annars hade vi tänkt bo i La Spezia men vill helst slippa även det är 15-20min med tåg ut till byarna. Sedan drar vi till Florens och det var inte svårt att hitta nånstans att bo om man kan tänka sig gå 1km till "centrum", vi ska bo på ett b&b, slipper "citytax" som Florens stad har infört, så ju högre stjärnor ett hotell har så många ska kunden betala p.p/natt.

Utflykter
I Florens hittade jag Plus Hostel, de har flera utflyfter som man kan boka in sig på även man inte är gäst hos dem. Jag bokade in oss på 4 av deras utflykter... å vi ska vara i Florens 4nätter.. :P Ska cykla i Florens på kvällen och äta glass, köra pubrunda sista kvällen innan vi åker hem, och så 2 hel dagar med vinskola, vingårdsbesök och andra städer som man bör se iaf en gång. Vi hyr inte bil fast det skall vi nog göra nästa gång vi reser till Toscana. Alla utflykterna vi har köpt är inriktad på kultur och vin (vinnörd). En day tour kostade 40euro, halva pris jmf med andra byrårer som jag har hittat. Kollade också in Plus Hotels utflykter på Youtube också innan jag köpte. De har matlagningskurser å lite annat som verkar kul.
http://www.plushostels.com/plusflorence

Så ser planeringen ut för oss. utflykterna kan kanske vara något för er om ni vill uppleva mycket på kort tid i Toscana. :)
Av Annl
15 juli 2011 15:46
Hej,

Ni kommer att få det kanon- Toscana är trevligt och de har fantastisk mat.

Ett superbra tips på restaurang i Florens är Zaza - helt grymt god mat. Låt er inte avskräckas av kön och gå till granstället - det är helt klart värt att köa en stund och ni kommer inte att bli besvikna.

Jag gillade Siena och delar inte uppfattningen att det är en turistfälla - det är väl hela Toscana i så fall kan jag tänka- rätt eller fel. Siena är häftigt och även där åt vi väldigt bra mat.

Cinque Terre är ett fantastiskt vackert ställe men det tar tid att ta sig mellan de fem byarna om ni har tänkt att köra bil. En annan tanke kan vara att åka tåget som går mellan byarna eller att promenera mellan vissa. Jg gillade Vernazza bäst och tyckte att Monte Rosse var den minst pittoreska av byarna - kändes ungefär som en "vanlig" italiensk badort. Vi bodde där eftersom vi läst att det var bäst sandstrand där men för er som reser utan barn gå det förstås fint att bada i de andra byarna också.

I Toscana finns en mängd fina vinbyar att besöka - Montalcino och Montepulciano är några.

Trevlig resa!
18 juli 2011 08:37
Tack så jätte mycket för era tips! Vi ska gå igenom dem och se vilka godbitar vi ska plocka ut :)
19 juli 2011 22:47
Jag tycker inte att Pisa var så mycket att se förutom katedralen med det lutande tornet. Jag tog tåget från Florens, låste in bagaget på stationen, stannade fram till kvällen och fortsatte sedan med tåg till Lucca.
Lucca var en jättemysig stad och jag tyckte också jättemycket om Siena, helt underbar stad.
Jag gillade verkligen att gå mellan de fem byarna i Cinque Terre och så älskade jag grannorterna Portovenere, Lerici och Portofino.

Rekommenderar dessa hostels/hotell jag bott på:
Siena - http://www.ostellosiena.it/englishIndex.html
Lucca - http://www.ostellolucca.it
Florens - http://www.hostelarchirossi.com
Vernazza (Cinque Terrace) - http://www.albergobarbara.it
20 juli 2011 09:52
Vilket ställe i Toscana kan ni rekomendera ni som varit där.
Av Annl
21 juli 2011 03:46
För min del rekommenderar jag följande ställen i Toscana;

Florens
Siena
Montalcino
Montepulciano

Och så förstås fantastiska vackra Cinque Terre i Ligurien och där gillade jag som sagt Vernazza och Corniglia bäst även om de andra byarna också är fina och pittoreska.
21 juli 2011 09:57
Hej
Ditt val av Toscana tycker jag är lyckat och trakten är väldigt vacker och har bra vägar. Själv hade jag Pisa som utgångspunkt med bad vid Marina di Pisa - besökte Florens - Siena med flera "byar" men min favorit blev staden Volterra - en "tjusig" lite högt belägen stad - den har allt - bra restauranger - hotell mm och dessutom många "utgrävningar" visande fynd från den etruskiska tiden. Hoppas Ni får en trevlig semester.
2 okt. 2011 16:09
Hej! Åker till Pisa på torsdag, framme närmare tolvslaget och tillbaka mot Sverige tidigt söndag morgon. Två dagar knappt sammanlagt alltså. Skulle vilja se lite av Toscana, bla Volterra, Siena, Chiantiområdet, ev Florens. Vad hinns med om man tar en hyrbil eller är det bättre att stanna i Pisa och göra dagsutflykter? Mycket tacksam för svar!!!