Italien

Av Lina40
23 apr. 2006 18:12
Visningar: 327
Någon som har bilat i Italien? Vill åka ner till Toscana i höst, tips tack!!
6 maj 2006 00:48
Hej lina
Har bilat i Italien men inte just till Toscana,
Det är väldigt vackert att bila ner genom Österike och ner till Italien,
.Om man åker på sommaren så känns det helt omvälvande med alperna som bara helt plötsligt bara är där.
Ni får inte missa att stanna och övernatta vid la garda sjön i norra Italien.Ta gärna med ett tält så har ni fler möjligheter till olika typer av övernattningar. Risken för dåligt väder är inte lika överhängande där som här .Ta gärna betalningsfria vägar ibland dom är mer natursköna plus att man kan hitta någon mysig ort på vägen.Betalvägarna är av bra standard. Den bästa glassen jag ätit har jag gjort i Italien.
Hoppas att ni får en trevlig resa.

mvh Henriette
Av Homman
7 dec. 2006 20:20
Du Lina.
Hoppas de hade det härligt i Toscana - om du nu kom dit ner. Medn jag måste ge dig ett tips om du vill uppleva något helt annorlunda som inte fins i reklamen eller broschyrerna. Åk till UMBRIEN! Det ligger sydost om Toscana. Det är både grönare, vänligare, billigare opch mindre turistexploaterat än Toscana. Ta bara sådana städer som Asissi, Spello, Spoleto, Todi, Gubbio och Orvieto med den underjordiska staden. Oc h sen har du den döende staden Civita di Bagnereggio. Kolla gärna in mina bilder. Och om du vill ha mer tips och idéer om Umbrien, gå in på www.italianholydays.info.
Du jag vet vad jag snackar om. Jag har bott här (Panicale) sedan drygt två år tillbaka. Det här är bättre än Åkersberga. Saknar skärgården? Mja, här i den närbelägna sjön, Lago Trasimeno, finns det faktiskt några spännande öar som går att besöka och små ångbåtar tuffar dit.
De du! Toscana tare i häcken!