Island mars/april

Av Yuphin
8 nov. 2017 09:51
Visningar: 1753
Hej,
Åker till Island med fru och dotter på 15 under påsken (månadsskifte mars/april).
Det är ju rätt så kallt då och man kan säkert ha riktigt otur med vädret.
Och vi är där 3 nätter så har bara 2 hela dagar till sightseeing.
Vad tycker ni man skall satsa på att göra? Ska man förboka några utflykter? Har ni förslag på centralt boende? Är det smidigt att ta flygbussen till/från hotellet?
På föärhand tack för alla tips :)
Av Yuphin
14 nov. 2017 12:27
Citerat från Trea:
Det kan vara kallt! Bo centralt, definitivt! I Reykjavik finns bra shopping och bra restauranger. Bada i Blå Lagunen är också ett bra tips (bra även om det är turistigt!) och är trevligt oavsett väder. Vi har samlat lite tips här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/norden/island/
Tusen tack för tips! Jättebra blogg :)
Funderade på att ta transfer flygplats-> blå lagunen->hotellet. Det är väl ljust ganska länge i mars/april? (vill helst bada i lagunen i dagsljus)
25 nov. 2017 00:21
Hade jag varit er hade jag lagt en av era två heldagar i Reykjavik och en av dagarna till att åka på den klassiska gyllene cirkeln- turen. Väldigt turistigt givetvis men väldigt trevligt och man får se en hel del av Islands häftiga landskap. Sen som du skriver, kan ni åka till Blåa lagunen i samband med transporten från flygplatsen, alternativt på väg tillbaka mot flygplatsen innan ni åker hem igen.
Det är ljust i mars/april. Du kan i alla fall förvänta dig 12 timmars dagsljus. Vet inte exakt när det blir mörkt i slutet av mars men innan 20:00 blir det i alla fall inte det. Ha en trevlig resa :)
Av Yuphin
25 nov. 2017 07:21
Tusen tack Johannatre!
Hur stora bussar kör man på Gyllene cirkeln, är det minibussar med 8-10 personer.
Vad bör man få med sig i Reykjavik, ska man ta en guidad rundresa halva dagen och sen strosa runt på egen hand resten?
Har du även förslag på hotel?
27 nov. 2017 19:24
Jag vet faktiskt inte om det finns minibussar, det vanligaste är nog "vanliga" bussturer med en guide. Första gången jag var på Island, bokade vi gyllene cirkeln med Gray Line, (https://grayline.is/) och jag tyckte dom var superbra. Vet att man kan välja att åka med en skandinavisk guide också om man vill det (dock är det speciella dagar bestämt för dom turerna). Ett alternativ om man inte vill åka med en sån stor buss är att hyra en egen bil och köra runt.
Har aldrig gått på en guidad tur i Reykjavik men absolut! Bor man centralt så hinner man se det mesta på en dag.

Har bott på Metropolitan Hotel, ett enkelt hotell som ligger mysigt vid hamnen. Sen även City Center Hotel och Hotel Ódinsvé som ligger i centrum. Finns mycket att välja på som är centralt. Och ja, flygbussarna är väldigt bra! Kostar en hel del att åka taxi från flygplatsen nämligen.