Isla de Holbox med barn?

6 nov. 2013 15:29
Visningar: 3013
Är det någon som har erfarenhet av vistelse på Isla de Holbox med barn? Vi planerar en resa till Mexico i slutet av februari-början av mars. Hade först tänkt oss en vecka i Akumal och sedan en vecka i Playa del Carmen, men har nu fått upp ögonen för Holbox, det verkar ju enormt vackert och avslappnat. Tänkte eventuellt strunta i Akumal och ta Holbox istället. Är det ett lämpligt ställe för en 14-månaders? Vi kommer ha med oss mat och blöjor och han är ju egentligen inte så krävande på aktivitet så länge han får vara med mamma och pappa:)

Ni som har varit där, hur länge bodde ni på ön?
Av Emely
29 dec. 2013 18:13
Hej!
Vi åker med vår 11 månader gamla pojk om två veckor.
Vi har tänkt resa till holbox så kan svara om det var bra med barn om tre veckor:)

Vi har tänkt ta lokalbuss från cancun till färjeläget i Chicilla(tror jag det heter) och sen färjan över.
Stanna några nätter och sen ta oss mot playa del Carmen via Chicken Itza om det går smidigt att få en taxi ta den omvägen:)

Med vänlig hälsning, Emely
Av Paddy
7 jan. 2014 15:14
Hej. Vi är nu i Cancun efter 8 dagar på Holbox. Just nu har vädret varit uselt, regn varje dag och Holbox är i stort sett översvämmat. Gatorna , består av hårdnackad sand, har ingen dränering, så barnfamiljerna fick kämpa tufft då man får bära barnen hela tiden. Holbox kan vara toppen om vädret är bra, men förutom sandstranden och badet finns det inget att göra för de små.
Resan från Cancun gjorde vi med taxi, kostade 600kronor för två. OBS att vägarna är mycket dåliga. Sista bussen från Cancun gick redan kl. 14.00så den hann vi inte med då flyget landade . 12.30
Av Emely
7 jan. 2014 15:32
Paddy: Va tråkigt med regnväder, är det på väg bort då? Hoppas det för vi landar om en vecka!

Vi hade tänkt oss 1-2 nätter på holbox bara. Men visst känns det lite omständigt att ta sig dit och man vill ju verkligen ha fint väder under vistelsen.
Ska ni ut till isla mujeres eller cozumel får du gärna flika in med någon inlägg om det är jämförbart med holbox eller om vi ändå ska ta oss dit upp!:)

Hoppas som sagt vädret vänder så ni får en toppensemester!
7 jan. 2014 15:51
Hej! Tack för era svar! Vad tråkigt med vädret! Såg att det inte såg så lovande nu i veckan. Hoppas att det snabbt blir bättre. Vi hoppar över Holbox, istället får det blir en vecka i Playa del Carmen och en vecka i Akumal, vi reser i början av mars.

Emely: 2008 var jag på isla mujeres, tyckte det var riktigt fint och skön stämning där. Var dock bara dit över dagen, och kan tyvärr inte svara på om det är jämförbart med Holbox. Men tror absolut att det kan vara värt att åka dit ett par nätter :)
Av M58
13 jan. 2014 16:57
Hej! Vi var en vecka på Isla Holbox 20/12-27/12 2013
Hade skapligt väder. Men stränderna är fulla av illaluktande sjögräs närmast centrum av byn.Tack vare att havet är full av svavel sas det. Isla Holbox är ett naturskyddsområde så de får inte göra så mycket åt saken. Det är ganska bökigt att ta sig dit med lokaltrafik som vi gjorde till Chicuilla från Cancun.
Men det är en otroligt avslappnande stämning och även priserna på mat och dryck är nog det billigaste vi upplevde på vår 4 veckor långa vistelse i Mexico.
Där finns inget som är tillrättalagt för barn.
Isla Mujeres är oxså mysig lite för mycket kommers av allt som ska säljas bara. Påminner annars om Holbox med golfbilarna och de låga husen. De har fina ständer och ingen tång.
Var upp till Progreso och Merida som var värt ett besök om man vill uppleva det riktiga Mexico.Dit åkte vi taxi från färjeläget, med ett stopp i Chichén Itzà . Åk med ADO bussarna supermoderna och bekväma, samt billiga resor. Undvik Cancuns hotellkomplex om man inte älskar allt som har med USA att göra.
Av Paddy
13 jan. 2014 20:31
Lite mer kött på benen.

Holbox med bra väder är ett kanonställe! Även för barnfamiljer. Alla är" barnvänliga" och fixar och donar för de små. Problemet som många talade om är att två-tre dagar är för lite med tanke på den ganska kämpiga resan.

Ett bra hotell som jag nog hade rekommenderat mina döttrar med barnbarn är La Palapa. Stora och bra rum, barnfamiljerna ska nog bo på bottenvåningen. Hotellet ligger direkt på stranden med bara en kort promenad (250 meter) upp till centrumtorget.

Vattnet dricker man inte men hotellet har gratis flaskvatten som man bara hämtar i receptionen. Hotellets restaurang - Mia Casa- under ledning av Pepe, fixade välling o liknande för de barnfamiljer som bodde där när vi var där.
Jag väljer utan tveka Holbox före Akumai.
En kul grej är att försöka få "billigflyget" ner till Pl d Carmen. 350:-/person. Det är charter som inte har några inbokade flygningar tillbaka från Holbox. Resan tar 45 min.
Vädret brukar bli bättre i slutet av februari.
Lycka till med er resa
18 jan. 2014 20:08
Hej!
Vi besökte Holbox i början av januari 2014. Flygresan tog 11h
Bussresan från Cancun
till Chiquila tog 3h. Vi upplevde bussresan som riskabel eftersom vägen var i jätte dåligt skick. Det var stora hål i vägen överallt och busschauffören körde som en galning.
Vi körde igenom en djungel med lokalbefolkning som bodde i lerliknande hyddor. Vi såg lösa hundar överallt och lokalbefolkning som gick omkring med machetes.
Bussen stannade bara vid ett tillfälle och man kunde kliva av om man behövde gå på toa i busken bakom en hydda. Det var knappt några som vågade kliva av bussen i rädsla för att bli rånad.
Det var översvämning överallt och vi kunde inte förstå hur fritidsresor kunde rekommendera detta till barnfamiljer.
När vi anlände till chiquila fick vi vänta minst 40min på färjan som skulle ta oss över till Holbox. Färjan över tog 30 min.
Väl framme i Holbox möttes vi av mer oväder. Blåst regn och översvämning med stora vattensamlingar överallt. En golfbil körde oss från hamnen till vårt hotell Amaite. Vi checkade in och tog oss till vårt rum. Hotellet var förfärligt. Det fanns ingen varmvatten och det luktade riktigt illa i rummet. Toalleten går sönder första dagen. Det var oerhört fuktigt i rummet. Till frukost fick vi lite frukt och två skivor bröd med lite marmelad. Personalen viftade gärna med menyn om man vill ha något annat.
Jag skulle verkligen inte vilja rekommendera holbox till barnfamiljer med tanke på det långa avståndet och med tanke på vår riskfyllda bussfärd dit. Det fanns heller inga guider från fritidsresor på ön. När vi försökte ringa till fritidsresor fick vi inget svar. Vi blev bara vidarekopplade till en spansk talande telefonsvarare.