Ischia

Av Silvana
31 aug. 2009 20:11
Visningar: 7660
Som många andra blir jag ännu mer förälskad i Italien när jag ser Solens mat. Igår besökte Bo Hagström ön Ischia, som jag blev helt betagen i. Är det någon här på RG som har erfarenhet av denna ö och som kan tipsa lite om närmaste flygplats (Neapel?), färjor till ön och framkomlighet på ön, etc, etc vore jag tacksam. MVH/Silvana
3 sep. 2009 16:09
Jag var på Ischia i september-08. Det var fantastiskt vackert. Neapel är flygplatsen man åker till, sen går båtar till Ischia därifrån. Det går flera bussar på ön. De utgår från Ischia Porto där färjan lägger till. De bästa bussarna för sightseeing är de som går runt ön motsols respektive medsols, kallade CD och CS.
De flesta hotellen ligger väster om Ischia Porto, i det livligare Casamicciola Terme och lugnare Lacco Ameno. Här finns också mysiga badvikar, pittoreska småbåtshamnar och charmiga shoppinggator med butiker och restauranger.
västkusten ligger Forio med en av öns populäraste stränder samt många restauranger, en underbar vit spanskinspirerad kyrka ute på en udde och en stor hamn med förbindelser till Capri och grannön Procida.
Missa inte Ischias sydkust som är väldigt kuperad och erbjuder vackra vyer från vägen, inte minst över den lilla orten Sant' Angelo, som är ett måste att besöka.
Av Silvana
3 sep. 2009 18:07
Tack, låter lika underbart på din beskrivning som det såg ut på TV-programmet. Ciao Silvana
8 juli 2010 22:57
Jag har varit på denna fantastiska ö två gånger, senast förra året i sept.
Har du hunnit vara där ännu, för annars jag har restips :)
MVH Kristina