Inrikes fly? Till krabi, Ska man boka nu, eller när man är på plats?

10 okt. 2012 17:57
Visningar: 788
Hej!
Jag och min kille ska åka till Thailand och vi kommer fram den 18 december 9,45 finn Bangkok. Vi har tänkt att åka till Krabi med inrikesflyg. Jag har kollat upp ett plan och det går 12,15. Är det för tätt inpå?
Alla säger olika om man ska boka flyget i förväg eller ska man boka på plats?

Vi var i Thailand på koh Chang och koh samet förra gången vi var där och bodde lite mera spartanskt i en bungalow med kallvatten osv... Finns det liknande boende i krabi området? Vart ska man åka där nere om man INTE vill ha typisk turism? Vart ska man åka om man vill bo i en bungalow är det någon som har ngt förslag? Med vänlig hälsning, Helena
Av Sierra
10 okt. 2012 21:27
Tiden mellan dina flighter räcker väl då du, vad jag förstår, planerar att flyga med Thai Smile till Krabi. Om du inte bokar flighten online hemifrån är risken stor att det är fullt senare. Det blir inte billigare att vänta.

Koh Bulon, 2 tim med speedboat söder om Koh Lanta kanske är den lugna ö du söker.
17 okt. 2012 12:09
Okej! Tack var snabbt svar! Okej jag men då är det lika bra att vi bokar! Jag har kollat vidare på Koh Bulon verkar fantastiskt! Har du tips på ngra mysiga Bungalowes?
17 okt. 2012 12:48
Jag funderar på en till sak. Det ser ut som det är närmre till koh Bulon från Trang, tjänar man ngt på att flyga dit istället?
Av Sierra
17 okt. 2012 13:11
Det finns tre resorter på Bulon; Pansand Resort, Bulone Resort och Marina Resort.

Det finns inga förbindelser från Trang (Hat Yao Pier) med Bulon. Dock kan ni flyga till Trang Airport eller Hat Yai Airport. Från båda flygplatserna tar det ca 2 tim med taxi till Pak Barra Pier i Satun province. Därifrån är det under high season en daglig transfer 12.30 till Bulon. Det tar 30 min.

Till Trang flyger ni endast med Nok Air eller AirAsia från Bangkoks gamla flygplats Don Mueang.
Till Hat Yai kan ni flyga med AirAsia eller Orient Thai Airways från Don Mueang samt med Thai Airways från Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi.
17 okt. 2012 17:03
Okej! Men om du fick skulle välja trang airport eller hat yai airport vilken skulle du då rekommendera?

Vet du hur långt tid med båt tar det från koh bulon till langkawi? Och behöver man ha ngt visum eller liknande ? Sammanlagt ska vi vara borta i två veckor...
Av Sierra
17 okt. 2012 22:23
Vilken flygplats? Det beror på om jag skulle vilja åka taxi en timme till Don Mueang för att flyga lågpris eller betala lite dyrare biljett genom att flyga med Thai från Suvarnabhumi (den flygplats jag kommer till).

Att flyga till Trang eller Hat Yai går på ett ut eftersom jag måste ta mig till Pak Barra efter landning om jag vill till Bulon.

För att åka till Langkawi från Bulon måste du först ta speedboaten 12.30 till Lipe. Den tar en tim och på Lipe måste du besöka immigration för passformaliteter.

Speedboaten till Langkawi avgår Lipe 16.30 och kommer till Telaga Harbour 18.30 (malay tid). En tim till sjöss.

Du behöver inget visum. Du får 90 dagar per automatik.
20 okt. 2012 12:17
Hej igen! Tack för svaren! Har några frågor till...:)
Vi landar Suvarnabhumi Airport 09,45 Vi har bestämt oss att ta taxi till Don Muang och flyga till hat yai. (Vilket kommer ta ca. 1,5 timme.?) de flyget går 14,25 å kommer fram 15,50. Där ifrån tar vi en min buss till pak bara (2 h?).
Frågar är när vi kommer fram till pak bara vid ca 18 tiden, finns de ngn möjlighet att ta sig ut till koh bulon direkt? Såg ngn stanna att man kunde åka lonhtailboat ut som skulle ta 30 minuter... Går dem även på kvällen?

Om de inte går ngn transport därifrån kommer vi sova i pak bara ( tips på boende?).
På bulon har vi tänkt å stanna i ngra dagar å sedan åka till koh lipe och sedan langkawi. Är det rätt ordning att ta dem i eller ska man ta langkawi först å sen lipe? Tänker först och främst på hemvägen att det är enklare/snabbare att ta sig från koh lipe till pakbara och till flyget. Eller tänker jag rätt?

Tacksam för svar Med vänlig hälsning, Helena,
Av Sierra
20 okt. 2012 12:56
Du kan inte åka till Bulon vid 18-tiden. Det är speedboaten som tar 30 min och den går endast 12.30.

Ni måste stanna i Pak Barra över natten. Där finns "Best House Resort" samt ett guesthouse. Guesthouset är sällan fullt och går ej heller att boka online. http://www.besthouseresort.com/en/index.php.

Ni måste passera Lipe då ni skall till Langkawi, alltså är det i ert fall lämpligast att vara på Lipe före Langkawi. Detta för immigration och passformaliteter som jag skrev ovan.

När ni skall tillbaka från Langkawi behöver ni inte passera Lipe. Det bästa och billigaste är att ta färjan från Kuah Town till Tammalang Pier utanför Satun Town och därifrån taxi direkt till Hat Yai Airport. Passformaliteter fixas vid Kuah Jetty vid färjan och i Tammalang.
20 okt. 2012 13:02
Okej tack snälla! Du är ju som ett levande lexikon!

Jag såg att du hade tipsat om ett hotell bossotell i Bangkok vi har bokat tre nätter där! Vet du har långtid det tar ca. Från flygplatsen dong maou till bossotell? Och rimligt pris på taxin...
Tack igen! Med vänlig hälsning, Helena
Av Sierra
20 okt. 2012 13:07
Du menar Don Mueang och om jag inte missminner mig tar det ca 45 min. Priset kommer jag inte i håg men ca 400 THB?