Inga mellannamn på min biljett till USA

Av Mape78
11 feb. 2013 17:53
Visningar: 9946
Bokade för ett par veckor sen flygbiljetter till New York, men missade att fylla i mina två mellannamn.

När jag ringde Expedia som bokade mina biljetter fick jag till svar att det var omöjligt att åtgärda problemet och att flygbiljetterna därmed är oanvändbara.

Ringde då flygbolaget som la till ett meddelande om mina mellannamn till bokningen och sa att det inte borde vara några problem.

Men när jag pratade med Expedia igen sa dom att det inte spelar nån roll för att det ändå kommer att bli problem i tullen i USA och att jag borde boka ny biljett ändå.

Är det någon här som har rest utan mellannamn? Hur gick det? Snälla dela med er om ni har erfarenheter!!!
11 feb. 2013 17:56 (redigerad)
När du skriver mellannamn - menar du då egentligen ditt andra förnamn eller ett annat s a s efternamn?

Folk använder ordet felaktigt och det är inte samma sak som i USA dit du nu skall resa.

Jag är helt säker på att medlemmar hör kommer bekräfta att de alltid har rest med bara sitt tilltalsnamn på biljetten och det har funkat bra.

Roa dig med att söka i forumet under tiden du väntar på svar :) Det finns säkert 10-20 trådar med motsvarande fråga/svar.
Av Mape78
11 feb. 2013 17:58
Jag menar mitt andra förnamn.
11 feb. 2013 17:59
Som sagt, jag vill minnas att flera har bekräftat att det inte är något problem med vad som står på biljetten.

De dyker snart upp här i tråden och hjälper villigt till :)
Av Mape78
11 feb. 2013 18:01
Sitter och läser här och ser att det finns många trådar :) Men dom flesta är ett eller ett par år gamla... Vore skönt att få höra hur det gått för nån som rest utan sina mellannamn nyligen också :)
11 feb. 2013 18:07
Jo, det klart, jag förstår din panik.
Men om det är till någon tröst, tror jag inte att det är någon skillnad.
Folk har rest med alla möjliga "felaktiga" namnkombinationer som inte överensstämmer med passet - och hittills har inte någon mig veterligen kommit tillbaka hit och sagt att de fick respass hem igen!

Till mig sa killen i kontrollen i USA att det är inte vad som står på biljetten som spelar någon roll, bara namnet återfinns i passet. Det viktiga är att namnen i passen överensstämmer med övriga inresedokument.

Men det där är ju också så att man kan ha tur och otur med personen som skall släppa in en i landet - de kan göra olika eller fel en gång och rätt en annan. Bara för att en blir insläppt betyder inte de att nästa blir det s a s.
Av Mape78
11 feb. 2013 18:10
Ja, det är väl det jag också tycker att jag har lyckats läsa mig till - att namnet på biljetten inte spelar så stor roll i tullen.

Men när företaget som sålt biljetten till en säger att det kommer bli problem blir man ju lite rädd...
Av Annl
11 feb. 2013 18:10
Jag befinner mig i USA för tillfället men reste in med namnen "rätt ifyllda" men vad jag vill förmedla är att min bestämda uppfattning är att immigratonskontrollen går mycket lättare nu än jämfört med för några år sedan. Om det sedan även gäller mellannamnen vet jag däremot inte.

Jag har hört - rätt eller fel - att om mellannamnen fattas så kommer man att stoppas redan vid gaten, men det är inget som jag upplevt själv som sagt.

Hoppas det ordnar sig!

Numera gör jag alltid alla bokningar med fullständiga namnuppgifter- detta efter att jag sumpade en bokning till USA med ett förmånligt pris och jag blev varse om att jag inte fyllt i namnen korrekt och det kostade mig ett antal tusen extra då de billiga flygbiljetterna inte fanns kvar när jag gjort en ny bokning. Och glöm inte att namnen (oavsett vilket som är tilltalsnamnet) ska fyllas i i den ordning som de är angivna i passen; då blir det rätt.
11 feb. 2013 18:15
Citerat från mape78:
Ja, det är väl det jag också tycker att jag har lyckats läsa mig till - att namnet på biljetten inte spelar så stor roll i tullen.

Men när företaget som sålt biljetten till en säger att det kommer bli problem blir man ju lite rädd...
Jag har själv bara rest med alla namn i hopskrivna där sista bokstäverna saknas (vilket ju inte heller är korrekt i egentlig mening) så jag vet ju inte hur det är med andra namnet. Men man kan ju också tro att företaget som sålt det säger att du måste ändra för att vara säker, eftersom DE inte kan garantera att du kommer in eller på något sätt vill få dig att TRO att DE LOVAR att det inte är något problem.

(Jmf med tvättmärkning, där det står 40 grader på kläder som tål 60 för att gardera sig mot "stämningar")
Av Mape78
11 feb. 2013 19:17
Ok, tack för era svar. Skönt att höra att kontrollen har blivit lite smidigare i alla fall :)

Och ja, det är säkert som du skriver - att dom försöker låte bli att lova nåt dom inte kan stå för.

Men när resebolag, flygbolag m.fl. alla ger olika svar känns det ju bättre att kolla hur det har gått för folk än att själv försöka gissa sig till vem som har rätt.

Så är det några fler som har erfarenheter av problemet är jag jättetacksam för tips!!!
Av Hawaii
11 feb. 2013 20:25
Först en liten viktig detalj: tullen struntar fullständigt i det här. Som Annl nämner är det i Immigrationskontrollen (=Passkontrollen) som de kollar ditt pass etc., och alltså (förhoppningsvis) släpper in dig i landet. Tullkontrollen är en separat kontroll du går igenom EFTER passkontrollen, men som sagt de bryr sig bara om du har något att deklarera. En annan detalj - vad jag vet tittar aldrig passkontrollanten på din biljett. Har själv gått igenom amerikansk passkontroll hundratals gånger och aldrig någonsin har de varit intresserade av min biljett!
11 feb. 2013 20:29
Hej,

Jag heter Andreas Daniel Berman. Mitt tilltalsnamn är Andreas. När jag bokar biljett till USA skriver jag bara in Andreas. I min ESTA skriver jag in alla namn som står i passet inkl Daniel. Jag blir inte stoppad i gaten och i USA tittar de inte ens på mina resehandlingar, alltså biljett varken i tullen eller passkontrollen. Det enda de tittar på är ESTA, passet och ens fingeravtryck samt ens snygga nuna.

Lyssna inte på giriga resebolag och ha en trevlig semester :)
Av Mape78
11 feb. 2013 20:43
Ok, tack :) Känns mycket bättre när jag läser det du skriver :)
Av Annl
11 feb. 2013 20:47
Helt korrekt som Hawaii skriver; immigrationskontrollen kollade inte biljetter utan bara passet, frågade hur länge vi skulle vara här i USA, vad jag jobbar med hemma, att det måste vara ett tufft jobb och sen foto och fingeravtryck. And that´s it!

Lycka till!
Citerat från hawaii:
Först en liten viktig detalj: tullen struntar fullständigt i det här. Som Annl nämner är det i Immigrationskontrollen (=Passkontrollen) som de kollar ditt pass etc., och alltså (förhoppningsvis) släpper in dig i landet. Tullkontrollen är en separat kontroll du går igenom EFTER passkontrollen, men som sagt de bryr sig bara om du har något att deklarera. En annan detalj - vad jag vet tittar aldrig passkontrollanten på din biljett. Har själv gått igenom amerikansk passkontroll hundratals gånger och aldrig någonsin har de varit intresserade av min biljett!
21 feb. 2013 19:26
Hej! Första gången jag skriver på ett sånt här forum...

Min kompis som bokade våra biljetter via mr jet glömde att skriva i mina båda 2 efternamn som jag dessvärre har. Mr jet kan inte lägga till mitt andra efternamn eller ändra något, inte heller United airlines. Min väninna missade även ett h i mitt tilltalsnamn "Nathalie" samt struntade helt sonika att fylla i våra andranamn.
Jag har inga möjligheter till att få tillbaka mina pengar, och heller inte råd m en ny resa på 12 000 kr.

Efter många samtal lyckades jag få mr jet att skriva ett litet " tillägg" med alla mina namn i systemet som personal i incheckninsdiskarna kan se. Dom vågar dock inte lova att det hjälper... Känns Riktigt osäkert nu kan jag lova men jag har inget annat val än att chansa..
Jag ska ju inte ens in i USA bara mellanlanda... Vissa inlägg här ovan får mig att hoppas på att det ska gå bra ändå. Ser ingen som skriver att det fastnat i USA eller blivit nekad i Sverige att ens påbörja sin resa. Första Tjejen på mr jet var dock orubblig!! Hon sa att jag skulle bli avvisad på Arlanda t.om. Den andra skrev iallafall det lilla tillägget..
Av Peter_o
21 feb. 2013 23:23
Jag håller med alla som gett lugnade svar i den här tråden.

Det som står på biljetten är det personalen på flygplatsen som läser, och jag kan garantera att det inte är några dumskallar som sköter det i Sverige. Dvs de kommer att reda ut de problem som eventuellt kan finnas och se till att du kommer på planet. Saknade namn och enklare felstavningar klarar de av. Se bara till att inte komma i sista minuten till flygplatsen. Och glöm för allt i världen inte passet. Deras uppgift är ju att se till att det är personen på passet som kommer att sitta i stolen och att godkännd ESTA (eller motsvarande) finns.

Jag har skrivit det förr, men det tål att upprepas, att resebyråerna GIVETVIS svara att det blir problem vid minsta lilla avvikelse. Varför skulle de svara något annat? det är ju inte de som beslutar och skulle det bli problem PÅ GRUND AV NÅGOT ANNAT riskerar de ju bli anklagade för att de inte påpekat att det kan bli problem. Jag såg något om att en person blivit nekad att använda en biljett från USA och det skulle handla om hans namn, men jag tror det berodde på att hans företag, som beställt biljetten, gjort något fel.

/PeterO
22 feb. 2013 16:58
Jag ser ofta den där kommentaren som resebyråer skriver in (med namnändringar), men det hjälper ju inte ett dugg. Den säger ju bara precis vad vi (incheckningspersonalen) själv kan se.
Tror säkert att det går ändå, men för alla på detta forum: Ta för vana att boka biljetter själva eller se till att kompis/familjemedlem/kollega vet precis hur namnen ser ut i passet!
Av Moth63
22 feb. 2013 18:12
Tror aldrig jag har skrivit in mellannamn och jag har rest mycket :-)
Av Mape78
22 feb. 2013 18:16
Citerat från marie78:
Jag ser ofta den där kommentaren som resebyråer skriver in (med namnändringar), men det hjälper ju inte ett dugg. Den säger ju bara precis vad vi (incheckningspersonalen) själv kan se.
Tror säkert att det går ändå, men för alla på detta forum: Ta för vana att boka biljetter själva eller se till att kompis/familjemedlem/kollega vet precis hur namnen ser ut i passet!
Hej Marie78,

Det ser ut som du jobbar som incheckningspersonal så jag tänkte att du kanske är rätt person att fråga.

På min biljett är mitt första förnamn + efternamn korrekta, men mina mellannamn saknas. Jag ringde United som sa att dom la till ett "secure document" med mitt fullständiga namn till min bokning och att det inte borde vara några problem då alla inblandade flygbolag skulle kunna se detta. Stämmer det dom sa till mig? Är detta något som hjälper vid incheckningen?
24 feb. 2013 00:29
Vet faktiskt inte vad det där "secure document" är för något, men jag lovar dig: du behöver inte skriva ALLA dina förnamn, det går utmärkt ändå. Det är väldigt få av alla dem jag checkar in varje dag som skrivit med alla förnamn. Det får ändå inte plats.
Av Mape78
24 feb. 2013 15:19
Citerat från marie78:
Vet faktiskt inte vad det där "secure document" är för något, men jag lovar dig: du behöver inte skriva ALLA dina förnamn, det går utmärkt ändå. Det är väldigt få av alla dem jag checkar in varje dag som skrivit med alla förnamn. Det får ändå inte plats.
Tack, för ditt svar. Skönt att höra det från nån som jobbar som incheckningspersonal :)