Info om resa till NY, Miami och kalifornia?

7 jan. 2016 21:46
Visningar: 168
Jag har länge velat åka till USA nu, bland annat New York, Miami och Kalifornien.
Är det någon som gjort en liknande resa och kan ha lite tips och anmärkningar på en sådan resa?
Om man borde ta flyg eller köra bil, vad en sådan resa kan kosta och hur länge man ska vara borta? Ca 2 1/2-3 veckor är väl kanske min tanke. Några dagar i NY, några i Miami och resten i Kalifornien.
Av Hawaii
8 jan. 2016 00:03
Instämmer helt - på max. 3 veckor gör det enda raka: flyg samtliga sträckor. Och även om det givetvis går utmärkt att besöka samtliga tre platser på tre veckor tror jag nog de flesta som har lite erfarenhet tycker att 2 av de 3 hade varit MER än tillräckligt.
Av Birgere
8 jan. 2016 00:05
Som Peter är inne på.

min 1 v NYC

sedan behöver du 3 veckor i Florida Resp Kalifornien.

Så ung 2 månader är lagom men då måste du naturligtvis flyga mellan platserna.

Kanske bättre att börja med ett område första resan men tänk på att du måste ha bil i både Florida och Kalifornien för att få ut så mycket som möjligt av resan.
11 jan. 2016 11:54
Vi är precis hemkomna från 3 veckor i USA där rutten var NYC (3 nätter) > Orlando (10 nätter) > Las Vegas (2 nätter) > bil Death Valley (1 natt) och vidare mot HW1 (2 nätter) för att avsluta i SF (2 nätter).

Kostnad runt 100K för 2 vuxna och 3 barn. Allt inkluderat utom shopping.

Så här i efterhand hade jag inte skruvat något på fördelningen av antal nätter och resplan. Jag var trött på NYC redan efter en dag men förstår att den inställningen inte är i majoritet här. :)

Personligen tycker jag att SF verkar vara en trevligare stad att lägga tid i jfr med NYC, baserat på våra färska hit-n-run-visiter.
11 jan. 2016 12:11
På 2,5 - 3 veckor är det kanske smartare att utesluta antingen Florida/Miami eller Kalifornien.
Det finns å otroligt mycket att se ändå.

Vi gjorde en kombo N.Y. och Kalifornien för några år sedan och var borta 10 dagar.
Men då hade jag varit i N.Y. 3 gånger tidigare, så det blev bara ett supersnabbt stopp och så här i efterhand hade jag verkligen velat stanna längre i Kalifornien (som jag i och för sig också hade varit till tidigare).
Man grämer sig över alla ställen som man var så nära, men inte hade tid till.

Min resa då:
http://4000mil.se/index.php/new-york-och-kalifornien/
Av Linaf
11 jan. 2016 19:31
Hej!
Jag gjorde en liknande resa december 2012.
Då fick jag en hel del bra tips av Peter som redan har svarat i tråden.
Och instämmer, N.Y bör du nog lägga minst en vecka åt.
Vet inte riktigt vad du är intresserad av. Men det finns hur mycket som helst att se & göra.
Vid Times square kan du spendera många timmar. Många roliga affärer. M&m's world, Disney store, Macys och massa bra klädaffärer som t.ex Forever 21.
När jag åkte var det massor med människor som var utklädda. Elvis, Batman, Musse pigg m.fl, vet inte om det är så året runt eller om det var för att det var jul.

Spenderade nog två hela dagar bara att gå och titta i central park. Oerhört vackert! Massor med vildekorrar, street-artister och musikanter. Ja, fanns allt att titta på!
En hel dag blev en utflykt genom att först ta tunnelbanan till battery park och sen färja till frihetsgudinnan.

Om du ska till Miami skulle jag föreslå att du bor på south beach. Grymt fin strand som sträcker sig så långt ögat kan nå.
Av Linaf
11 jan. 2016 19:47
Råkade publicera mitt svar innan jag var klar.

Finns massor med bra restauranger längst ocean drive, b.la Johhny Rockets och Fridays. Kan oxå rekommendera en restaurang som heter Big Pink.
Nattlivet i Miami är helt galet, så om du gillar att gå ut och festa är Miami helt rätt.
Finns en del bra shopping på Ocean drive, och Washington. Men bästa shoppingen ligger på Lincoln road, där finns allt!
Vi hyrde bil en dag och körde ner till Key West. Vilket jag rekommenderar dig att göra! Bara resan ner till Key west är en upplevelse i sig!
Vill du inte köra bil så går det bussar från Miami.
Det tar nog ca 2-3 timmar beroende på trafik. Så åk innan lunchtid, så du har ordentligt med tid på dig.
Skulle rekommendera minst en vecka i Miami. Själv var jag där fyra veckor.

Vi spenderade oxå fyra dagar i Orlando. Då vi besökte temaparker. Disney world var bättre än vad jag hade väntat mig! Kul att uppleva även för vuxna.

Kan nämna att jag flög inrikes från N.Y till Miami. Kommer inte exakt ihåg hur lång tid det tog. Men tror det var ca 2.5 timmar. Och det var väldigt prisvärt. Tror jag betalade strax över 700 i svenska kronor. Avgift för bagage tillkom. Tror det var 25 dollar.

Har i efterhand läst att Fort Lauderdale ska vara värt ett besök. Var själv aldrig där. Men det ska visst vara väldigt fina stränder.

Ska du besöka västsidan av USA så tycker jag att du behöver minst 3 veckor ytterligare till detta, då det finns massor att se och uppleva på västsidan. San Diego, Los Angeles, San fransisco, Las Vegas och massor mer.