Indonesien - Uluwatu 2 veckor under Januari, tips på allt uppskattas

13 dec. 2015 14:04
Visningar: 737
Hej, vi är två par som ska resa till Uluwatu mellan 16/1-2/2 och skulle vara fint med lite tips på vad man kan hitta på (Har tagit reda på lite information ex. att vi kan åka till Ubud och Kuta) men skulle va kul att få höra vad vi kan göra just i Uluwatu där vi kommer bo åtminstone första veckan!

Vi kommer att åka under regnperioden så vill även veta om någon vart där under typ Januari och kan uppskatta hur mycket regn det egentligen var, det skiljer sig givetvis år från år men så man vet på ett ungefär.

Tacksam för svar :-)

/ Victoria
Av Andush
16 dec. 2015 22:17
Ang vädret: Jag var på Bali/Lombok under fyra veckor vid årsskiftet 2012/2013. Det var ganska mycket regn faktiskt, sällan steksol mer än några minuter i stöten som jag minns det, vissa dagar lite lättare molnighet, och kanske 3-4 övervägande soliga dagar under den tiden, men vi kanske hade otur!
6 jan. 2016 06:43
Åk till Canggu och surfa! Finns flera stränder som i ett pärlband som erbjuder fin surfing, och så slipper ni allt som har med Kuta att göra. :) Är på pererenan beach just nu och det är toppen!
6 jan. 2016 08:00
Tack för svar Andush, alltså bara att hålla tummarna för bra väder!

Det låter ju jättebra Lauralinnala, hur är vädret för er just nu? Då får vi ta och besöka Canggu :-)

Ha det fint!
Av Tapeter
6 jan. 2016 09:38
Hej!
Vi har varit på Gilli Air en dryg vecka i slutet av dec.. Fantastiskt! Om man söker stillhet, sol och god mat. Tar en och en halv timme att gå runt ön. Skippa Kuta och hela södra fastlandet är ett råd. Är som Mallorcas värsta mardrömsställen. Vi är nu på Australiens västkust och ska tillbaka till Bali ett par veckor till. Vi ska stanna ett par dagar i Ubud som är kulturcentrat. Därefter ska vi upp till norra kusten ett par veckor. Men vi gillar snorkling och god mat men vi behöver inte 5 stjärnigt hotell. Vin är svårt att fixa, ta med på resan från taxfree. Annars finns god öl och glada vänliga människor. Åtmindstone på Gilliöarna. Meno är ännu lugnare men kanske för lugnt. Vi gillade Air bäst.
Trevlig resa!
Av Tapeter
6 jan. 2016 09:43
Hej igen!
Glömde nämna att regnperioden innebär visserligen regn. På ett annat sätt än hemma. Det vräker ned. Men oftast är det regn kanske 3 dagar och fint 6-7 dagar. Regndagarna innebär också stunder av sol. För oss var det förmiddagarna som var soliga. Man kan inte sola så hårt ändå, det tar även om man ligger och äter lunch, för det gör man på Gilli Air.

Trevlig resa än en gång! Vi kanske ses i Ubud!

/ Peter
6 jan. 2016 10:11
Hej Peter!

Då vet vi om att vi kan åka till Air om vi vill ta det lite lugnt, perfekt. Superbra att du berättade om just vinet, får se till att köpa med mig från taxfreen som du skrev :-)

Vi hade faktiskt tänkt att åka till Ubud då jag hört att man kan hitta på en del där!

Känns bra om det kommer stora skurar då och då istället för småregn hela tiden, men det är bara att hålla tummarna för att vädret blir någorlunda!

Tusentack för tipsen och ja vi kanske stöter på varandra i Ubud!

Ha en fortsatt fin semester!

Med vänlig hälsning
Victoria