Indien, Norra Goa och eller Kerala. Hjälp!

18 sep. 2008 10:24
Visningar: 2856
Hej
Vi tänker åka till Indien i feb/mars 09. Tacksam för bra tips på boende, hotel, transporter med mera. Hinner man både N Goa och Kerala på två veckor?
Bästa hälsningar vonne
Av Vasco
18 sep. 2008 22:46
Hej,
Det verkar tufft att hinna båda. Jag och min fru var i Kerala i vintras under tre veckor. Vi hade fullt upp med bara själva Kerala. Vi hann se en del men fick ex. lämna besöket i bergen till nästa resa. Kerala har mer att se än Goa så min rekommendation är att åka dit om man är sugen på mer mångfacetterade upplevelser. Om ni ska till Kerala så rekommenderar jag att ni köper boken Kerala - sydindiens pärla av Marrianne Hård af Segerstad och Eva Norlander. Vio reste runt med boken som hjälp. Alla rekommendationer på restauranger, sevärdeheter och boenden var klockrena. Köp den! Det blev extra roligt när man träffade på människor som var namngivna och fotograferade.

Det var riktigt roligt, enkelt och spännande att resa runt själva. Vi hyrde ex. taxi med chaufför för en tre dagars rundresa - Kostade oss bara 800 kr. Vi fick verkligen se mycket och få dessa konstiga upplevelser och företeelser förklarade för oss. Se bara till att chauffören pratar förståelig engelska.

Lycka till

Anders
19 sep. 2008 07:59
Tack Anders....hur reste ni till Kerala och med vilket bolag? Alla tips är välkomna, vi håller på att undersöka alla tänkbara.
Av Vasco
19 sep. 2008 08:28
Hej igen,

Vi flög med Etihad Airways: Frankfurt - Abu Dhabi - Trivandrum. Jättebra flygbolag, superservice med trevlig personal och moderna plan. Mellan Abu D och Trivandrum delade vi kärra med 150 pilgrimmer som varit på Haji. Det var lite speciellt och kaotiskt. Vi fick lov att hjälpa till med placeringarna eftersom gamlingarna inte visste hur man läste biljetten eller ens att det var viktigt med placeringen. Vilken syn - 150 förvirrade pilgrimmer i numrerade vita dräkter som yrade runt och tjattrade på Malayalam - som ingen av personalen förstod.

/Anders
Av Mumbay
19 sep. 2008 11:11
Jag flög till Goa i höstas och tog direkt nattåget till Trivandrum från Margao, i södern bodde jag några nätter på Varkala beach och kovalam beach, kan rekomenderas, Jag tog mej vidare uppåt med tåg och buss hyrde bla ris båt och bodde ett par nätter på Rise garden ett underbart ställe i backwater med mycket trevliga promenader i omgivningen. Vidare til Fort Cochin ( 2 nätter )där jag först köpte tågbiljett för färd mot norr ( denna järnvägslinje är hårt bokad ) innan jag åkte buss till Munar i västa gatsbergen där jag bodde i 3 nätter och gjorde ett par härliga vandringar bland teplantagerna med hjälp av guider som jag hyrde. Tog mig sedan vidare till Goa med några stopp på vägen och slutligen några nätter i Goa. Gällande flygresor till Indien kolla allltid Finnair och Turkish airlines. I höst kommer jag att åka norrut till Rajhastan. Ät inhemsk mat ät varm mat ät mat där omsättningen är stor ät mat på enkla ställen. I Indien finns alltid boende, matställen och transprter.
Hoppas Ni får det bra
Mumbay
Av Energi
19 sep. 2008 15:59
Hör efter men IndianTurbo, hon vet mycket om Indien.
19 sep. 2008 19:27
Jag har gjort många resor till Indien men har du bara två veckor på dig så föreslår jag med bestämdhet att du skall nöja dig med Kerala och då tycker jag att ett måste är att ta några dygn med backwaters som är mycket speciellt, sevärt och upplevelserikt
Av Energi
19 sep. 2008 19:33
Vi var 2 veckor i norra Goa och tyckte inte tiden räckte till. Finns så mycket att se bara i goa och är nog lika i Kerala.
Av Miau
15 okt. 2008 11:14
Hej
Jag tror också att det blir tufft att hinna båda delstaterna. Själv skullle jag definitivt välja Kerala som har så mycket mer än Goa. Här får du tips på ett mycket bra och prisvärt boende med svensktalande personal under delar av säsongen:
www.pensionatparadiset.co.nr
Ha en fantastisk resa
Hälsningar Miau