Inca trail

Av Sofia86
23 juni 2014 08:09
Visningar: 809
Hej. ska i host oka till peru och undrar om non har nogra tips att ge angoende inca leddet?, bor jag boka det innan jag oker dit eller fixa allt po plats? Alla tips ar velkomna :)
Av Kerstin
23 juni 2014 10:25
Hej. Vi vandrade Inca leden för ett antal år sedan och de släpper bara på visst många på leden och du måste gå den med guide. , Vissa månader under vintern är den avstängd, jag vet inte om det betror på vädret eller att de gör vissa underhåll på den. Vi bokade ganska länge innan vi åkte, för att veta att vi skulle få plats på leden . Vi vandrade i 4 dagar och avslutade i Machu Pichu (stavning) . Vi Åkte tåg tillbaka från Aquas Calientos (stavning) för då gick det inga vägar därifrån, men det kanske har ändrat sig? Hur som hellst så var det en jätte kul vandrring. Vi flög till Cusco och mötte vår guide där.
// kerstin
23 juni 2014 18:49
Hej
Precis som Kerstin säger så för att vara säker att få en plats så boka i förväg, ganska snöpligt att stå där
och inte få ge sig iväg.
Många tror att det är bara knalla i väg utan guide.
Och det finns fortfarande ingen väg till Cuzco från Aguas Calientes (stavningen)
24 juni 2014 09:50
Hej! Boka genst! Jag vet att Inkaleden redan är slut i september och oktober. Har du tur finns det platser kvar i november.
Av Sofia86
24 juni 2014 10:52
tack so mkt, ska boka redan nu :)
Av Sofia86
24 juni 2014 10:54
non som har tips po vartjag kan boka?
5 juli 2014 17:40
Oj! Visste inte att man måste vara så snabb. Vi ska dit i November. Vart kan man beställa då? Finns det nån sida med info kanske?
6 juli 2014 19:27
Citerat från Kerstin:
Vi bokade med www.aventyrsresor.se, det fungerade bra för oss :-)
// Kerstin
Kollade där, men hittade bara "vanliga" rundresor för hela Peru i ca 8-12 dagar. Vi kommer ju vara i Peru redan och behöver alltså info om själva Machu Picchu endast, hur man tar sig dit, vandringar/turer, priser, o.s.v.

Fast jag kanske letade dåligt :D
7 juli 2014 15:41
Ah ok. Hittade ingen av dom på den sidan. Men det här var ju jättebra info dock, tack så mycket :)
Av Em588
15 juli 2014 12:43
Ska man gå den "klassiska" inkaleden måste man boka långt i förväg, men det finns andra alternativa leder också som också går lägs inkaleder och som leder till Machi Pichu. Men istället för att komma in genom solporten (som jag tror man gör när man går den klassiska leden?) kommer man till staden Aguas Calientes där man sedan vandrar eller tar bussen upp till MP. Många av de alternativa turerna kan man boka på plats i tex Cusco. Eftersom min resa var totalt oplanerad och spontan fick vi boka på plats. Vi gick en som kallades för "inca jungle trek" (eller något liknande), där man förutom att vandra också bla fick cykla mountainbike och göra rafting. Istället för tält sov vi i gästhus hos olika familjer längs med vägen, men det finns också alternativ där man sover i tält. Hoppas du får en toppenresa!