Hyrbil - Interrent Munchen

Av Felde
18 jan. 2016 12:20
Visningar: 732
Hej.

jag har precis bokat en hyrbil via Interrent på munchen flygplats.

Har lite dålig koll på dem, även om betyden på holiday autos är bra.

Det är begränsad körsträcka: 250 km per dag. Antar att man räknar ihop antal km i slutet av resan och ser om det blir mer än den totala summan att köra?

Dvs - jag kan köra 30 mil en dag, och 20 mil en annan dag och slippa betala extra?

Köra över gränsen till Österrike - det står att det "kan" tillkomma kostnader för att köra in i andra länder. Någon som känner till vad som gäller här? Det finns liksom inte någon egentlig information och vill gärna undvika en extra smäll på någon tusenlapp.

Tack på förhand!
Av David88
20 jan. 2016 21:20
Hej

Om du ska köra bil i Österrike så måste du betala vägskatt genom att köpa en vinjett för några hundra, annars får du inte köra på motorvägarna där.
Det kan vara så att det sitter en vinjett på bilen om någon innan har satt dit den och den fortfarande är giltig, det hände oss en gång.
Sen glöm inte att det är lite vägavgifter utöver det som vanligt i Europa.
Av Felde
21 jan. 2016 08:38
Hej David,

Tack för svar!

Jag känner till vinjetten som jag behöver köpa. Annars går det ju knappt att ta sig fram där ;-)

Vet att det finns ett område med vägavgifter i Österrike dom jag kört igenom tidigare. Dock finns det inga där jag skall åka, om det inte ändrats senaste 4-5 åren :-)

Hur är gränsövergången nu förresten? De är ju mer eller mindre stängda åt olika håll. gäller det även mellan tyskland och österrike ?
Av Larsteg
20 mars 2016 20:19
Hej Feide!

Hur var Interrent? Planerar att göra en liknande resa i sommar, åka till munchen och köra över till Österrike. Men tycker Interrent verkar lite svajigt, så funderar på att ta något annat mer etablerat...

Var det några problem med att köra över gränsen till Österrike?

Lars
Av Felde
20 mars 2016 20:35
Hej där!

Jag var oerhört positivt överraskad.

När jag anlände så fick jag till disken(ligger på flygplatsen) och fick ut bilen utan något stök alls. Ingen kö heller. Mycket trevlig tjej som även uppgraderade mig till en riktigt fräsch citroen C4 grande av något slag, typ fullutrustad.

Man får köra 250 km per dag och det räknas av på totala körsträckan genom antal dagar. Så det krävs ganska mycket för att slå i taket. 7 dagar innebär ju 175 mil.

Återlämning gick smidigt och utan problem.

Fick betala ca 15 euro totalt för att då köra över till Österrike under en vecka.

Gränsen var för mig inga som helst problem att köra över, varken dit eller hem.

Dit kom jag sent på kvällen så var lite trafik.

Hem från Österrike var en lördag mitt på dagen vilket gick toppen. Dock var det horribla köer från Tyskland in till Österrike. Många många mil. Men somsagt, lördag = bytesdag

Släkten sa att det kan ta mellan 20 min och en timme för att passera gränsen, men jag märkte inget.

Sammanfattningsvis så var det faktist en 5 stjärnig upplevelse med interrent. Med det sagt så misstänker jag att de kan ha sina dåliga dagar med ;)

Hojta om jag kan bistå med mer hjälp!