Hyrbil i Tunisien

Av Erc
23 mars 2009 13:54
Visningar: 718
Funderar på en veckas vistelse i Tunisien i sommar och skulle vilja kunna hyra bil en dag eller två. Har någon här hyrt bil i Tunisien?
Av Svampa
23 mars 2009 18:41
Det går alldeles utmärkt, antingen via de större såsom Avis etc eller av någon lokal uthyrare vilket jag har gjort så om ni ska till Sousse har jag ett par att rekommendera.

Att köra bil där kan vara en riktig adrenalinkick = det är först till kvarn som gäller..och man (och kvinna) kör med signalhornet....tränger sig in från vänster och höger snuddande nära dina framskärmar...

Men bli inte avskräckt, man vänjer sig rätt snabbt även om det under högsäsong är smått kaotiskt inne i städerna.
Det är ofta bra skyltat, lätt att följa och större huvudvägar såsom mellan Tunis, Sousse och nedåt Sfax etc håller bra standard.

Undvik fortkörning, poliskontroller finns överallt även med radar.

Av Erc
23 mars 2009 18:54
En snabb koll indikerar ganska höga priser. En dag från drygt 600 genom hyrbilsförmedlaren enilhyra.se är ju riktigt dyrt. Ska kika vidare.
Av Svampa
23 mars 2009 22:28
Pris varierar efter säsong, storlek på bil och körsträcka (debitering per km/obegränsad). Är inte helt säker på dagsaktuella priser hos Avis men har för mig att de ligger från ca 350 kr. Fortsätt kolla runt, för jag har hyrt för ca 350-400 kr / dag obegränsad körsträcka klass A bil, bl.a. hos Zoomcar. De har kontor i bl.a. Tunis, La Marza, Monastir. Kontaktuppgifter till deras kontor i Sousse är +216 73 202 744 epost (Logga in för att se e-postadress) och mobil +216 99 291 919.
Av Wanneli
29 mars 2009 11:26
Hertz är en av de biluthyrare som har rät ok priser.
Ligger på från ca 400 skr./dygn så något billigare än de du hade kollat.

Sedan att köra bil i Tn.är en upplevelse :) man kör så de "ryker"o ibland funderar man på om de fått körkortet på posten...
Inte alls samma som i försiktiga sv.vilket ni kommer att märka.
Den som sätter sig o väntar i en exvis.korsning kan räkna med att aldrig komma fram utan bara tuta,kringla sig fram o köra...
Sen beroende på lite var ni tänkt åka men längre ned i söder(efter sfax,gabes mot Djerba,mednine mm.) är vägarana lite halvtaskigt skick,gropiga,trasiga osv...men skyltat bra är det..och tar sig fram gör man ju :)

Sen finns ett x.antal lokala uthyrare som har bättre priser o deala kan man alltid :)
Av Erc
29 mars 2009 22:00
Zoomcar med hotmailadress kommer nog undvikas. :) Men en dag genom någon av de större kan bli aktuellt. Vad gäller trafikbilden är jag inte det minsta orolig, snarare nyfiken.

Har någon behövt nyttja några försäkringar i samband med bilhyra i Tunisien? Besvärligt?
23 apr. 2009 15:12
När du ska ditt, säg till då får du en stor hjälp av mig till billhyran.

Jag kan ordna det till dig härifrån