Hyra ut lägenhet

Av Cdn0927
17 okt. 2017 12:48
Visningar: 1043
Hej,
Jag har nyligen köpt en lägenhet med två sovrum, havsutsikt (från balkongen) och ska åka ner i november och lägga min sista hand på interiören. Eftersom jag fortararande arbetar och inte har möjlighet att åka ner så ofta så vill jag gärna hyra ut lägenheten (korttid eller långtid), gärna via ett godkänt företag som tar hand om nycklar, städning och tvätt. Så jag tar gärna emot sådana tips på bra företag med bra marknadsföring som åtar sig uthyrningstjänster på plats.
Tackar för svar på förhand!
Hälsningar
Christina
Av Atjima
17 okt. 2017 15:59
airbnb är ju en poppis site som används mer och mer o verkar seriöst...
Av Rk68
17 okt. 2017 16:56
Gå in på spanienforum.se där får du svar på dina frågor
Av Birgere
17 okt. 2017 19:02
Skulle tro att bästa tipsen om något management bolag är att fråga grannarna som hyr ut. Vad som är bra är ju väldigt lokalt så det går ju naturligtvis inte att svara på Spanien nivå.
Tänk på att Airbnb, Homeaway osv tar ut rejäla avgifter från hyresgästerna. Sett att det finns många som annonserar på blocket.
Kolla även så att det är tillåtet att hyra ut short term och se till att ha järnkoll på hur du ska sköta deklaration, tillstånd och skatter.
Har flera bekanta som har bostäder runt om i världen och dom säger alla att det viktigaste är att ha ett bra managementbolag som ser till att allt funkar på plats.
Av Cdn0927
17 okt. 2017 20:24
Tack för svar och tips! Airbnb har jag använt när jag hyrt ut min lägenhet i Stockholm och jag tycker att det fungerat bra då man kan läsa om uthyraren och hyresgästens rekommendationer, men det kräver också att man är på plats för att kunna visa, och kontrollera lägenheten före och efter uthyrning, speciellt vid korttidsuthyrning. När jag går in på Spanienforum så hittar jag mycket matnyttigt runt uthyrning men jag saknar rekommendationer till företag som är bra på marknadsföring och kontrakt. Jag får nog tag kontakt med grannarna för att höra om de kan ge lite tips, samtidigt som jag nu kontrollera igen med mäklarfirman så att komplexet bara godkänner långtidsuthyrning Håller verkligen med om att bra management bolag är viktigt..
Av Birgere
17 okt. 2017 20:51
Det är ditt managementbolag som ska kolla din lägenhet före och efter en uthyrning så det har inget att göra med hur du annonserar.
Dom gånger, ganska många faktiskt, som vi har hyrt privat så har det alltid varit enkla hemmasnickrade kontrakt som använts. Alltid fungerat perfekt.
Tillåter dom bara långtidsuthyrning så blir det knepigare att hyra ut då jag antar att du själv vill spendera tiden där samtidigt.